4 super toptips: kost niks, 100% succesgarantie!

4 super toptips: kost niks, 100% succesgarantie!

0

Ibiza Dances is niet alleen een website over beleven, wonen & ondernemen op Ibiza. Het is eigenlijk ook een heel persoonlijk lifestyleblog over wie ik ben en wat ik doe.

Dus als Rianne wil ik deze met je delen.

Omdat ik geloof in moeite doen, aandacht voor wat je doet en de dingen met een beetje liefde doen. Eigenlijk is dit een klein glimlach-pleidooi 😉

Dagelijks ontvang ik berichtjes via de direct message, mail en whatsapp. Met de meest uiteenlopende vragen maar allemaal zijn het vragen die te maken hebben met vakantie of toekomstplannen op Ibiza.

Meestal zijn dat toffe mensen die me iets willen vragen en heel soms zijn dat zelfs supertoffe mensen die niet eens iets vragen maar die me bedanken of gewoon een leuk berichtje (over mijn website bijvoorbeeld) sturen.

Maar wat mij steeds meer begint op te vallen is de toon en manier waarop anderen dat doen. Plompverloren wordt er een vraag in mijn inbox geplempt, zonder enige vorm van ‘aankleding’.

Even een paar voorbeelden van zulke ‘naakte’ berichten in mijn inbox, of ongezellige reacties op posts. Dan heb je een beetje beeld:

Als reactie op post: ‘Waar is dit?’ of ‘Hoe kom ik hier?’

In mijn DM: ‘Ik zoek een betaalbaar appartement voor 4 personen van 19 mei tot 2 juni. Waar moet ik zijn?’ of ‘Welke bussen rijden er vanaf Figueretas naar het noorden van Ibiza?’

Ik snap dat mensen dit soort vragen hebben en ik snap ook dat ze daar een antwoord op willen hebben.

Ten eerste ben ik in het geval van de Direct Messages niet degene die hen kan en wil helpen en ten tweede kan het anders.

Daarom geef ik 4 toptips weg:

  1. Google is your best friend

Open je laptop of Ipad en ga op onderzoek uit. Dat kost inderdaad wat meer tijd maar daarmee doe je wel zelf je eigen ontdekkingen. Dat levert avontuur en een reuzegevoel van trots op als jij zelf die parel weet te ontdekken.

  1. Just say hello

Een aanhef boven een berichtje (Hey Rianne, Hola Ibiza Dances, Goedemorgen etc. etc.) opent direct een vriendelijkheids-deurtje in ieders brein. Simpelweg omdat iemand de moeite neemt om niet meteen je deur in te duwen maar even aanklopt.

  1. I know who you are

Nadenken over wie je welke vraag stelt voorkomt teleurstellingen. Zoiets als een gratis reisbureau bestaat niet. Maar sommige mensen vragen mij bijna hun hele vakantie in te plannen met de meest verscholen tips zonder ook maar iets (huis, auto, boot) bij mij te huren. Dan verwijs ik altijd door naar mijn website of naar tip 1.

  1. Thanks a bunch

Een bedankje geven als iemand je geholpen heeft is zo’n kleine moeite maar geeft zoveel plezier. Sterker nog, soms ontstaan er juist daarna de leukste gesprekken.

Weet je wat nou het mooiste is? Deze tips zijn echt multi-inzetbaar want deze kunnen ook in het dagelijks leven zowel online als offline (in geval van tip 1 wat lastiger) gebruikt worden. Ook als je niet iets van die ander nodig hebt.

Nog even een kazige uitsmijter die wel precies aangeeft hoe simpel het eigenlijk is: ‘Vriendelijkheid is moeilijk weg te geven. Ze wordt bijna altijd teruggegeven.’

ibiza - blog - blog - ibiza - succes   Kind

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *