In 5 simpele stappen naar mega Ibiza-succes!

In 5 simpele stappen naar mega Ibiza-succes!

1

Steeds vaker krijg ik berichtjes of vragen van mensen die ‘iets’ willen op Ibiza. Of ik hen kan helpen, of ik nog een assistent nodig heb, of ik iemand op het eiland ken die hen kan helpen etc. Heb jij ook Ibiza plannen? Dan is deze voor jou.

Ik heb de 5 hapklare stappen voor instant succes even voor je op een rijtje gezet:

  1. Wat dan?

Weet wat je wil gaan doen, wees concreet en glashelder.

Doe je huiswerk en kijk (en volg) alle bedrijven/mensen die ongeveer doen wat jij ook wil gaan doen. Ga bij voorkeur niet iets doen wat een ander al heel erg goed doet. Dus ben jij een enthousiaste yogateacher of verkoop je zomerse armbandjes en wil je Ibiza veroveren? Zorg dan dat je dat op een hele unieke en onderscheidende manier doet. Want yoga & armbandjes rijgen is een nationale sport op Ibiza.

  1. Ga netwerken

Met andere woorden ga een (online) relatie aan met de mensen/bedrijven die jou verder zouden kunnen helpen. Maar altijd vanuit het mantra; ‘give first ask later’. Denk dus ook na over wat jij de ander zou kunnen bieden. Daarmee vergroot je de kans op hulp enorm!

  1. Un vaso de vino por favor

Ga jij met jouw bedrijf veel te maken krijgen met instanties of bedrijven op Ibiza? Zorg dan dat je Spaans spreekt. Spanjaarden staan niet bekend om hun uitmuntende engels en weten een woordje Spaans dan ook enorm te waarderen.

Hatseflats die gunfactor heb je dan al in je zak. (Ja ik moet hiermee ook nog echt aan de bak)

  1. Cojones!

Even heel eerlijk; durf jij je financïele zekerheid op te geven? Als het antwoord hierop JA is mag je verder lezen. 😉

Boek een ticket naar Ibiza en ga, objectief, peilen of er behoefte is aan jouw dienst/product. Start als dat kan een eerste handeltje vanuit Nederland om deze vervolgens uit te breiden naar Ibiza. Durf afstand te nemen van je financïele voorwaarden en veiligheid.

Loop naar de hoge duikplank, kijk niet teveel naar beneden maar knijp je neus dicht en spring!

  1. Vergeet de titel van dit blog

Na zoveel jaren heb ik nog NOOIT een verhaal van simpel Ibiza-megasucces gehoord. Net als in Nederland is het niet eenvoudig om je broek op te houden, maar geloof me op dit piraten eiland is het meeste nog net even een tandje ingewikkelder. Afspraken die niet nagekomen worden, overheidsinstanties die echt anders met je omgaan dan we in NL gewend zijn. Op Ibiza is het soms net even lastiger en dan soms ineens verrassend makkelijk.

De titel zou dan ook eigenlijk moeten zijn: ‘5 uitdagingen voor Ibiza succes’. Maar dan had je dit blog vast niet geopend. En dat is stiekem tip 6: Denk en doe actief aan branding en marketing. Zolang er niet over je gepraat wordt kent men je waarschijnlijk niet.

Ibiza-succes-ondernemen

Het is aan jou

Om even terug te komen op de hulp-vragen die ik met grote regelmaat ontvang. Allereerst voel ik me gevleid. En uiteraard zou ik iedereen willen helpen, of nou ja ik zou willen dat ik zou kunnen helpen.

Maar eigenlijk moet ik bijna iedereen teleurstellen. Want ik kan niet helpen. Het begint namelijk altijd met ZELF de eerste stap te zetten.

Dat is hoe het bij ons ook is gegaan. Keuzes maken vanuit je hart en zekerheden op durven geven. Niet leunen op hulp van anderen maar vanuit eigen kracht je droom durven na te jagen. dan is het namelijk echt!

Maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Wil jij iets gaan verkopen op Ibiza (product of dienst) begin dan NU al om jezelf te branden, jezelf zichtbaar te maken. Open een social media account en laat jezelf zien. Kost niks.

Wacht niet af maar neem initiatief. Boek een ticket en organiseer een aantal yoga-trainingen (als ik even uitga van het yogateacher voorbeeld). En maak daarvoor een event aan op facebook. Er kunnen twee dingen gebeuren: 1. Jouw trainingen zijn een inslaand succes OF 2. Niemand boekt een training bij je maar je hebt een heerlijke vakantie én hebt misschien een aantal waardevolle contacten opgedaan.

Ik hoor het je denken , ja dat is makkelijk gezegd Rianne. Klopt! Maar dat is het eigenlijk ook gewoon. Voorbeeldje: ik ga met een vriendinnetje naar Ibiza. In die week heb ik een dag gereserveerd voor mijn zakelijke droom. Door een event aan te maken op Facebook. Na de aanmeldingen ben ik pas echt gaan nadenken over de details. Dit event is op zondag bedacht en op maandag uitgevoerd. Keep is simple maar vooral DO IT.

Doe waar je blij van word. Jij bent de enige die die stap voor jezelf kan zetten maar weet dat ik jouw supporter ben!

Besos, Rianne

Ibiza-blog-tips Ondernemen-ibiza-social media ibiza-stad-tips-restaurants

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *