De magie van ballen hebben

De magie van ballen hebben

0

Cojones zijn testikels of ballen, dat zegt de Dikke van Dalen.

Maar het betekent ook lef, moed, durf, de gewaagdheid, de onverschrokkenheid…voilà dat zijn dus zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen.

Dat is dan ook het hele uitgangspunt van de CojonesClub die mijn partner in crime Ellen en ik hebben opgestart en waar wij afgelopen weekend de kick off van hadden. Op Ibiza, met een groep van 15 inspirerende ondernemers en investeerders m/v.

Damn wat heb ik veel geleerd van die dag met al die overschrokken en ondernemende buttkickers. Hoe krijg je nou het succes dat je zakelijk voor ogen hebt?

Nou hier komtie, de 3 belangrijkste zakelijke lessen die ik leerde, CojonesClub lessen:

Geld is net zo’n normaal gespreksonderwerp als het weer

Sta achter wat je doet en durf gewoon je tarief te vragen. Geen oeverloze gesprekken of koffie en lunchafspraken maar direct duidelijkheid vragen (eisen) over wat de ander wil en of dat iets is wat bij jou past. Zo ja, dan wel volgens het tarief dat jij waard bent. Past dat niet in het budget? Geen probleem, dan kun je elkaar de tijd en energie voor meer meetings besparen, mooi kado’tje voor beiden. Easy peasy. Oh en NEE durven zeggen tegen de zoveelste die eigenlijk alleen maar gratis advies, tips, spullen, tijd etc. van je wil. Hoe strelend het ook is dat ze het je vragen. Het gratis weggeven van je tijd en kennis is eigenlijk het gratis weggeven van je bedrijf en daarmee zeg je eigenlijk dat jij/jouw bedrijf niks waard is.

CojonesClub - business - geld

Hollands Calvinisme sucks

‘Calvinisme is een verzameling eigenschappen bedoeld die typisch Nederlands zouden zijn zoals ingetogen gedrag, ingetogen in het uiten van emoties, vooral NIET te koop lopen met je successen.’

Lieve vrienden Johannes Calvijn leefde van 1509 tot 1564 en het is nu 2018. Antiek is mooi, als je het combineert met moderne meubels en je er niet je hele (boven) kamer mee volzet.

Geen hoofd vol Calvinisme dus, maar trots durven zijn op wie je bent en wat je doet. Hupsakee met je borst(en) (cojones) vooruit, inademen en roepen maar. Gewoon zeggen waar je trots op bent en waar je goed in bent. Delen die prestaties.

Belangrijke tip: verzamel mensen om je heen die het Calvinisme heerlijk van zich afgegooit hebben en je supporten. Die zien hoe hard je werkt om te bereiken wat je bereikt hebt. En die je succes gunnen net zoals jij dat hen gunt. Niets werkt zo stimulerend als ‘supporting friends’.

CojonesClub - netwerk - business

You can’t overdose on music

Deze is dankzij Tim Akkerman (ja de ex-frontman van DI-RECT en nu succesvol solo artiest) die onze muzikale CojonesClub wingman is.

Hij leerde me: alles verandert met de kracht van muziek. Wachten op de taxi was nog nooit zo’n feest dankzij een spontaan live concert van Tim en zijn broertje Gibson.

Samen met de deelnemers van de CojonesClub schreef hij ook de soundtrack van hun ambitie. Woorden en zinnen die bij de deelnemers in hun hoofd opkwamen zodra hen gevraagd werd wat zij nog willen bereiken en waar zij zakelijk trots op zijn. En dat allemaal gegoten in een Cojones lied, gebracht als serenade tijdens het diner ‘s avonds in Ibiza stad. Wat een herinnering en wat een souvenir. En daarmee het bewijs van de kracht van muziek.

Ibiza - cojonesclub - business

Volgend jaar komen er weer nieuwe CojonesClub events. For the sake of cojones, want no cojones no glory!

Vertel jij eens, herken jij wat ik beschrijf? En hoe lastig of juist eenvoudig is het voor jou als het gaat om de thema’s geld en trots?

PS. de headerfoto is gemaakt tijdens de CojonesClub dag, wil je meer weten over de CojonesClub neem dan even een kijkje op http://www.cojonesclub.nl

Beso, Rianne

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *