Doodsaai Ibiza…

Doodsaai Ibiza…

1

Het is hoogzomer en hier op Ibiza kan dat je op bijna geen enkele manier ontgaan. Ondanks de enorme hitte leeft het eiland in de allerhoogste versnelling. De clubs, restaurants en shops draaien overuren en de boten voor de verhuur zijn niet aan te slepen. Fantastisch voor het eiland want deze maanden brengen de geldinjectie waar Ibiza de rest van het jaar profijt van heeft.

Ik wacht geduldig in restaurants en in de rij bij de supermarkt, en ik sta gewillig in de file… Nee, hier moet ik eerlijk met je zijn: in de file roep ik vanuit mijn tenen weleens iets wat ik hier echt niet kan herhalen.

Buitenstaanders denken wel eens dat mijn Ibiza-leven zich ook altijd in dat tempo afspeelt. Rennend van club naar club, op de foto met DJ’s, catamaranparty’s en Sangria de Cava drinkend bij trendy beachclubs.

En dat begrijp ik volkomen. Want als je hier op vakantie bent moet heel Ibiza in één of twee weken geperst worden. En Ibiza is veel, heel erg veel. Op iedere hoek is iets te doen, te vieren, te proosten of te dansen, en daarmee kun je je dagen hier tot de nok mee vullen. Van sunsetdrink naar hip restaurant en van club naar beachbar en weer terug.

Terwijl juli en augustus op het eiland voor mij vooral in het teken staan van loom mijn baantjes trekken in het zwembad, naar het noorden rijden voor een rustig strandje en beschikbare zonnebedjes (thank god!) en een visje op mijn bbq. Werken in de schaduw en steeds weer een nieuw plekje zoeken omdat de zon toch weer mijn laptopscherm heeft gevonden. Tot diep in de nacht, als het een klein beetje afgekoeld is, bomen met vrienden. Waarbij het soms ook kan eindigen in dronkemans gewauwel (ja ook door mij) en bulderende lachsalvo’s als we klungelige herinneringen ophalen.

En pareltjes ontdekken. Restaurants, toffe bars of rustige baaitjes. Op avontuur gaan, hobbelige zandwegen afrijden en dan op de prachtigste plekjes terechtkomen. Dat zijn ook de schatten die ik deel op mijn website IbizaDances.com.

In het begin trok ik me dat wel eens aan, want ik ben natuurlijk dé grote Ibiza deceptie. Vertellen vrienden/kennissen vol enthousiasme over hun avonturen in een club, hip restaurant of een nieuw geopende strand hotspot, zit ik ze een beetje appelig aan te kijken. Ik vertegenwoordig voor hen, begrijpelijk, natuurlijk het doodsaaie Ibiza.

Maar dat geeft tegelijk de enorme diversiteit van dit eiland aan. En dat beschrijft ook direct mijn liefde voor dit maffe pirateneiland, want wie je ook bent of waar je ook van houdt, Ibiza kan het je geven!

Juist die eigenschap kan je ook doen verdrinken hier, het eiland van de vele verleidingen.

Ik ben zo dankbaar voor ons fijne huis en de combinatie van ons leven hier en in Nederland. Maar het mooiste bijna tegenstrijdige geschenk dat Ibiza me gegeven heeft is mij te leren mijn evenwicht te koesteren. Soms nachtenlang doorgaan en me helemaal laven aan Ibiza’s amusement-infuus en dan weer heel lang kneuteren en bikkelhard werken. Maar altijd kneiterhard genieten, want dat doen we hier nooit op halve kracht.

Doodsaai Ibiza 3 Ibiza - column - leven Ibiza - hoogseizoen - rust

Deze column verscheen in Ibiza Magazine van augustus 2017.

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Your email address will not be published. Required fields are marked *