Dutchies do tapas

Dutchies do tapas

0

Nog nooit was ik hier geweest. In al die jaren wel regelmatig wat over gehoord en ook wel eens langsgelopen als ik in Figueretas was, alhoewel ik daar niet veel kom.

Maar gisteravond had ik de vuurdoop in dit Hollandse stukje op Ibiziaanse bodem.En juist daarom was ik er misschien nog nooit geweest: Hollands op Ibiza.

Vanaf jongs af aan als ik in het buitenland was met mijn ouders was het een verplichting om zoveel mogelijk cultuur op te snuiven. Plekken te bezoeken waar zo min mogelijk Hollanders waren en geen ‘friet van Piet’. Maar geen Hollanders tegen komen op Ibiza is natuurlijk een onbegonnen taak 😉

Kortom de reden dat ik Home Loos nog nooit had bezocht kwam door aannames en een ‘we zijn op vakantie en niet in Holland, dus de komende weken willen we het woord frikandel niet horen’ opvoeding. Haha dat zit er dus goed ingebakken.

Maar wat heb ik me positief laten verrassen hier. Allereerst was het (half oktober) ramvol. Maar dat is geen probleem want aan de bar heb je heerlijk zicht op alles wat zich hier afspeelt. En dan is met name het observeren van Michel (de boomlange eigenaar) een feest om naar te kijken. Niemand ontgaat hem en met iedereen wordt een woordje gesproken. Uiteraard blijft zijn vroegere rugby-carriere hierbij nooit onbenoemd, fantastische kerel. Eenmaal aan tafel genieten we van fijne wijn en heerlijke hapjes. Tussen inderdaad Hollanders, maar ook opvallend veel locals, en dat zegt genoeg natuurlijk. Als je het als Hollander voor elkaar krijgt om Spanjaarden naar je Tapas restaurant te krijgen doe je iets heel erg goed.

Kortom ik veeg mijn aannames van tafel en zal wanneer ik zin heb in een ongedwongen en gezellig (Hollandse gezelligheid) eettentje met fijne tapas toch echt wat vaker aan Home Loos denken. Want waar in de Spaanse tapas tenten de TL lichten aan het plafond hangen is het hier gezellig en warm. En is het eten ook nog eens erg goed.

Een speciaal compliment ook nog voor de superoplettende nieuwe jonge eigenaar die Home Loos vanaf volgend jaar over gaat nemen. Hij is enorm attent en het lijkt wel of hij ook ogen in zijn rug heeft. Deze jongen moet een horeca liefdesbaby zijn, kan niet anders. Kortom complimenten Home Loos jullie hebben me kunnen overtuigen.

Hasta la próxima Home Loos!

Home Loos - Tapas - Ibiza Home Loos - Ibiza - Tapas

 

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Your email address will not be published. Required fields are marked *