Het huilend hart van Ibiza

Het huilend hart van Ibiza

0

Ibiza is een pittige tante…

Als je niet van avontuur houdt, of geneigd bent om voor de gemakkelijkste weg te kiezen is de kans groot dat je belandt op dure (overpriced) toeristen spots die in niets lijken op het ‘boho Ibiza’ dat je voor ogen had.

Terwijl diezelfde pittige tante je enorm rijkelijk zal belonen als jij het aandurft de strijd met haar aan te gaan.

Op de bonnefooi te gaan rondtouren over het eiland. Zie je ergens een klein bordje met daarop ‘Restaurante’ of ‘Cala’ hup omgooien dat stuur. En inderdaad het is een gare, smalle zandweg, maar ga! Ga het avontuur tegemoet. Ontmoet die bijzondere mensen, eet de lekkerste visjes en geniet van dat unieke kleine baaitje. Dat is de onbetaalbare charme van onzekerheid en avontuur.

Ibiza-blog-ibizablog

Ontdek JOUW EIGEN IBIZA, met jouw eigen favoriete verscholen baaitjes en unieke restaurants. Maar beloof die pittige tante een ding: hou deze ontdekkingen voor jezelf, of deel ze alleen in intieme kring met je goede vrienden.

Want het hart van Ibiza huilt soms door de invloed van social media waarop de meest unieke en overgebleven Ibiza plekjes gedeeld worden. Inclusief uitgebreide routebeschrijvingen en google maps…er is nog net geen toeristenbus-tour georganiseerd.

Vervolgens wordt dit unieke Ibiza plekje overlopen door een blijvende storm aan toeristen, ja ook de niet avontuurlijke types want het wordt nu wel heel makkelijk met die uitgebreide routebeschrijving. Met als gevolg: de geest uit de fles. Het unieke plekje is niet uniek meer en door de gedwongen vercommercialisering heeft het niets meer te maken met authentiek Ibiza.

Steeds minder van die ongedwongen verscholen plekjes blijven er over, Ibiza gaat daarmee ten onder aan haar eigen succes.

Maar wees nou eerlijk, hoe tof is het om jouw eigen unieke te ontdekken. Jouw favorieten lijstje zelf samen te stellen met jouw eigen ontdekkingen. Zo’n simpel tentje waar je op een plastic stoeltje zit maar waar je verse en de lekkerste vis eet en waar je een band hebt opgebouwd met de eigenaar. Waar je weliswaar je vrienden naar toestuurt maar dat je nooit aan de grote klok zal hangen omdat je gewoon teveel van dit stekkie houdt.

Bijzonder is ook dat ik van veel eigenaren van dat soort plekjes de vraag krijg het alsjeblieft niet te delen op social media. Omdat ze zo hechten aan hun trouwe klanten, en die niet willen teleurstellen en kwijtraken vanwege de ‘muchas turistas’.

Wat kan ik daar toch van genieten, zo’n ontdekking waar ik in alle rust kneiterhard zit te genieten van het Ibiza waar ik van hou.

Rondrennende kinderen, honden, jong en oud dat door elkaar heen zit. Eerlijk en fingerlicking good food, aardige mensen die je helpen met je bestelling, een superrelaxte sfeer, af en toe wat wietlucht dat voorbij komt drijven, een zweem ritmische Spaanse muziek, normale prijzen en mooie gesprekken met willekeurige andere gasten.

En ik wil jou niet voor het hoofd stoten maar deze plekjes zal ik dus nooit delen op mijn social media. Datgene dat ik wel deel zijn ook prima plekkies maar sommige plekjes moet je gewoon niet delen….als je van het eiland en haar authenticiteit houdt.

Ibiza wacht op jou, om te gaan schatgraven, op avontuur te gaan en jouw unieke Ibiza boek te schrijven. Bomvol met jouw unieke verhalen, ontmoetingen en ontdekkingen.

Ibiza-blog-ibizablogger Ibiza-blog-ibizablogger

 

 

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Your email address will not be published. Required fields are marked *