Hoe eerlijk wil je me hebben…mooier kan ik het niet maken

Hoe eerlijk wil je me hebben…mooier kan ik het niet maken

0

Al een paar weken loop ik met een bloggersblock, geen inspiratie. Wat doe je dan? Ik vraag mijn IbizaDances-vrienden op facebook of zij een mooi onderwerp hebben. Wat willen zij weten over mij of over IbizaDances?

Dit is een bloedeerlijk blog en ik weet dat ik hiermee de kans loop op zure reacties, maar hé honesty is better than sugarcoated bullshit.

Margriet Haan reageerde namelijk met een voor mij heel actueel thema, waardoor mijn hoofd direct begon te ratelen en mijn vingers te jeuken. Bedankt voor jouw fantastische vraag Margriet:

‘Jouw zakelijke/persoonlijke uitdaging, wat kom je tegen…..en ga je dan mee met de flow zoals die op het eiland heerst…..of blijf je dichtbij jezelf? Hoe zorg je ervoor dat je dichtbij jezelf blijft op het pirateneiland. En hoe ga je om met bagger die je over je heen krijgt, wil je aardig gevonden worden of luister je naar je hart?’

Om met de laatste vraag te beginnen, ja ik ben zo’n sufferd die het eigenlijk  veel te belangrijk vindt dat mensen me aardig vinden. Ik vind het lastig om mensen te moeten teleurstellen of ze niet te helpen.

Maarrrrr het lukt me steeds beter daarvan los te komen. Omdat hoe meer volgers ik krijg hoe lastiger dat wordt. Vooral ook omdat de meeste mensen (meer dan 90%) kosteloos geholpen willen worden….Hoe dan?!

En als je daar bijstilstaat is dat bizar! Want mensen huren ergens anders een appartement of huis en vragen mij om tips. Of ze vinden het bij mij te duur en vragen mij om een adres waar ze goedkoper terecht kunnen.

….Kauw hier heel even op….

Dat is ongeveer net zoiets als bij een Volvo garage naar binnen lopen om te vragen waar je een goede Hyundai kunt kopen. Of (nog erger) de Volvo garage binnenlopen, melden dat je net een Hyundai bij de concurrent hebt gekocht maar bij de Volvo garage komen vragen of zij nog leuke routes hebben om met hun Hyundai te kunnen touren.

En als ik dan, sufferd die ik ben, toch wat tips geef (ja daar ga ik vanaf nu echt mee stoppen!) dat er dan geen bedankje vanaf kan. Dat maakt het uiteindelijk steeds makkelijk om misschien mensen voor het hoofd te stoten maar ik wil me meer en meer richten op de mensen waarmee ik me wel verbonden voel.

IbizaDances - vrienden - blog Kind

Die supertoffe mensen waarmee ik een band heb opgebouwd de afgelopen jaren. En geloof me, dat zijn echt niet allemaal klanten maar ook mensen waarmee ik een band opbouwd heb. Omdat ze reageren op mijn posts en die ook een stukje van zichzelf geven door hun Ibiza ervaringen of dromen te delen op mijn social media kanalen. Of me af en toe een hart onder de riem steken, die af en toe gewoon even dankjewel plaatsen onder een post waarin ik iets leuks deel….ja zo makkelijk is het echt.

Ik kan er soms echt een beetje droevig van worden hoe afstandelijk, opportunistisch en onaardig mensen kunnen zijn. Online is dat natuurlijk ook makkelijk, want je kijkt elkaar niet in de ogen en met het grootste gemak iets snijdends zeggen of overvloedig vragen en nemen (zonder ook maar na te denken over geven).

Stiekem is dit ook een pleidooi voor positiviteit en gewoon een beetje aardig zijn tegen elkaar. Dat kost niets maar daar wordt iedereen blij van. Ik wil iedere dag gelukkig worden van wat ik doe en de ervaring heeft geleerd dat daar een andere richting voor IbizaDances bij hoort.

Dat heeft me doen besluiten om me niet meer teveel bezig te houden met op het geven van Ibiza tips. Want juist door veel te weg te geven word je een magneet voor mensen die gratis tips en adviezen willen. En dat is begrijpelijk maar daar ben ik wel klaar mee. Mijn website staat vol toffe tips en daarnaast zal ik het niet laten om hier en daar een mooie plek te delen als het zo uitkomt.

Meer en meer durf ik mijn hart te volgen.

Daarbij hoort ook: geen ‘koffie-afspraken’ meer…want afspraken waarbij mensen in Nederland een bakkie willen doen, om eens van gedachten te wisselen, zijn eigenlijk altijd eenrichtingsverkeer. Waarbij behoefte is aan mijn info, netwerk en ervaringen omdat ze ‘iets’ willen gaan doen op Ibiza. Uiteindelijk zit ik na zo’n afspraak met een enorm eenzaam en leeggezogen gevoel weer in de auto.

Ik weet dat Ibiza klein genoeg is om elkaar tegen het lijf te lopen en dan vind ik het vaak prima om een bakkie of een borrel te doen. Sterker nog dat kan nog wel eens uitlopen op een te gekke middag of avond, waarbij uiteindelijk nog veel meer mensen aanhaken. Het verschil zit em erin dat dit soort afspraken gebaseerd zijn op lef en cojones. Want deze mensen hebben hun nek al uitgestoken en zijn al op het eiland keihard aan het knokken voor hun droom. En ik ben een supporter van gutsy people!

En die focus is er steeds meer, want wat word ik toch blij van mensen die hun dromen omzetten in daden. Iedere kleine stap is er een, maar je zult het uiteindelijk zelf moeten doen. Zo ben ik ook begonnen en het lijkt  ‘all kittens en rainbows’ maar iedere dag is het bikkelen voor IbizaDances.

En dan over die Ibiza flow. In principe ben ik van nature nogal recalcitrant, als de meute naar links gaat kan ik maar één ding doen en dat is op avontuur naar rechts. En gek genoeg is dat nou juist mijn Ibiza flow. Ik voel me hier op het eiland niet gepusht om de social wenselijke weg te bewandelen of zakelijk dingen op een bepaalde manier aan te pakken ‘omdat dat zo hoort’.

Een van de gevolgen daarvan is dat ik strakke planningen overboord heb gegooid. Op Ibiza werkt dat voor mij niet. Bovendien heb ik juist hier geleerd om datgene wat ik zakelijk tegenkom, en waar mijn hart sneller van gaat kloppen, op te pakken en mee aan de slag te gaan. Stel je voor dat ik kansen voorbij moet laten gaan omdat het niet in de planning past, of dat ik precies weet hoe mijn volgende maand eruit ziet…sweet baby Jesus…ik geloof dat ik stilletjes af zou sterven.

En kansen zijn er, namelijk ‘Netwerkevents voor Ondernemers’ en ‘Ibiza Droomplekkies’ (koop en long term huur). Netwerkevents organiseerde ik al eerder en eigenlijk zijn we allemaal, alle mensen die daar ooit bij aanwezig waren, onderling nog steeds goede bekenden van elkaar, zijn we vrienden geworden en zijn er onderling prachtige zakelijke kruisbestuivingen ontstaan. Reden genoeg om dit te blijven organiseren dus.

Het eerste netwerkevent van 2018 ‘Ondernemen op Ibiza’ is dan ook weer ontzettend enthousiast ontvangen en was binnen twee weken stijf uitverkocht! Maar het is dan ook een unieke dag met een heel bijzonder programma. Meer info: https://www.facebook.com/events/200852130461556/

Ibiza - netwerk - ondernemen

Lieve Margriet, bedankt voor jouw mooie en emphatische vraag. Ik ben een blij ei, en ben ongelofelijk trots en blij met waar IbizaDances nu staat en het geeft me een adrenalinekick als ik denk aan hoe IbizaDances zich nog veel verder kan gaan ontwikkelen. Terwijl ik geen idee heb in welke richting, maar juist dat is zo te gek!

 

Besito, Rianne

PS. wanneer gaan wij die borrel doen want na ons www.IbizaDancesFestival.com avontuur, en jouw badass styling van het festival, moeten we echt weer eens echt bijpraten. Ik wil nu alles weten van jouw business an ambities.

 

 

 

 

 

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *