Ibiza Bizz – Horecakoningin

Ibiza Bizz – Horecakoningin

2

Gastvrije Ibiza ondernemer Julie Hari (die het hart op de juiste plek heeft) over haar bedrijf Putumayo lounge & music bar.

Mavericks die hun liefde voor Ibiza omzetten in business. Die het aandurven hun nek uit te steken, hun baan op te zeggen, te gaan voor wat ze écht willen en die niet dromen maar doen. Ondernemers die net gestart zijn met hun Ibiza bizz of dat al jaaaaren doen. Ik stelde ze 10 vragen en deel hier graag de avontuurlijke verhalen van deze dappere, onverschrokken maar vooral inspirerende Ibiza ondernemers.

 

Kun je wat vertellen over wie je bent en wat voor ‘Ibiza Bizz’ jij hebt?

Mijn naam is Julie Hari van oorsprong half Engels en half Surinaams Vandaar dat we bij Putumayo lounge een Surinaamse inslag hebben met de gerechten. Putumayo lounge is een typisch Ibiza style bar music lounge met een zeer grote tuin met palmbomen waar het zeer goed vertoeven is op de heerlijke ongedwongen lounge banken. Ook hebben we vaak live muziek zoals Gypsy moreno met zijn zoon Christiaan, voormalige Gypsy Kings, met hun heerlijke bekende nummers en regelmatig hebben we een goede DJ.

Wat is Ibiza voor jou? En waarom ondernemen op/met dit eiland?

Ibiza is voor mij een thuis, een magisch eiland waar het goed vertoeven is. Wij, ik en mijn man Peter zijn hier begonnen 2 jaar geleden omdat we er al woonden in de zomer en graag wat in de horeca wilden doen. Maar dan wel iets waar we onszelf in konden vinden. Zie het resultaat, ha ha een leuke laagdrempelige horecazaak vlakbij het mooie Cala Gracioneta

Waarom ben jij jouw bedrijf begonnen? Was daar een behoefte in of ben je dat gaan doen vanuit een eigen passie?

Het bedrijf zijn wij begonnen omdat we in de horeca mensen graag bedienen met een drankie en een happie. De Surinaamse keuken daarbij is echt mijn passie. Ik werk altijd met verse producten geen E nummers en daardoor is het ook echt ‘op is op’. Gerechten zoals Roti, Soato soep en Suri maak ik op de dag zelf klaar. Maar natuurlijk ook bami en nasi niet te vergeten de div broodjes Bakkeljouw, kip kerrie en pom.

Welke eigenschappen heb je, volgens jou, echt nodig om succesvol te ondernemen?

Ik weet niet of het een eigenschap is maar ze zeggen dat ik een doorzetter ben en nooit opgeef om iets te bereiken. Nooit te beroerd om voor klanten het lekkerste gerecht te bereiden. Graag zie ik tevreden gezichten.

Als Ibiza ondernemer moet je een beetje gek zijn, wat is jouw mafste eigenschap?

Dat als ik in een gekke bui ben graag dansend en soms verkleed als artiest door de zaak wandel, ik hou van entertainment.

Wat wil jij binnen een jaar bereikt hebben met jouw bedrijf?

Een jaar is kort maar we doen ons best om putumayo voor iedereen als een goed bedrijf op de kaart te zetten.

True Ibiza (hippie) legacy: hoe kunnen IbizaDances (en haar IbizaDances Friends) en jouw bedrijf elkaar helpen?

Geef me een goede hint, maar waar we elkaar kunnen helpen is altijd meegenomen zoiezo voor elkaar klaarstaan.

 ‘Gratitude is the best attitude”: Wie ben jij als ondernemer dankbaar en waarom?

Mijn man Peter omdat hij mij in alles steunt en omdat we samen de zaak opbouwen. Tevens alle trouwe klanten die ons altijd bezoeken.

Ik daag je uit…wil jij hier, met mijn IbizaDances Friends, jouw favo restaurant en strand delen en uitleggen waarom jij hier zo graag komt? Andere Ibiza-tips zijn uiteraard ook welkom.

Cala Salada ( ongerepten mooie zandstrand ) favoriete restaurant is waar de veerboot bij Cala Comte aankomt. Super lekker eten voor betaalbare prijs met mooi zeezicht

Welke Ibiza ondernemer wil jij voorstellen voor de Ibiza-Maverick-reeks? En vertel eens wat hem/haar en zijn/haar bedrijf zo bijzonder maakt?

Rogier Visser met zijn nieuw opgerichte bedrijf IBIMAX samen met Stefan Winter hebben ze en auto poets en nano technologie bedrijf opgezet met luchthaven service en groeien ze in korte tijd uit tot een goed lopend bedrijf.

En dit is vraag nummer 11 want een beetje rebels moet je zijn als ondernemer, toch? Heb je tot slot nog een tip voor IbizaDances vrienden die ook, willen gaan, ondernemen?

Goed jezelf informeren over wet en regelgeving op ibiza, zorgen dat je een goede financiële positie hebt. Never give up en altijd jezelf blijven.

 

Wil je nog meer weten over Putumayo kijk dan even deze vlog: https://www.youtube.com/watch?v=iCyVEm3L4PE

putumayo - ibiza - bar  Putumayo - Ibiza - Julie Hari putumayo - ibiza - bar

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Your email address will not be published. Required fields are marked *