Ibiza als bedrijf & pensioen

Ibiza als bedrijf & pensioen

0

‘Be fearless in the pursuit of what sets your soul on fire’

Dit is een heel persoonlijk blog over Ibiza als mijn bedrijf én ouwedags-voorziening. Een avontuur dat begon op de dag dat we kozen voor het risico van het volgen van ons hart in plaats van logica en veiligheid.

Komtie:

Zowel mijn man als ikzelf zijn ‘zelfstandige broekophouders’, wij hebben beide geen werkgever die voor ons collectieve voorwaarden regelt. Dat is niet erg maar wel een realiteit.

Een van de zaken waar je dan zelf aan moet denken is je pensioen. En het volledig zelf bekostigen van je pensioen is duur…schrikbarend duur.

Nadat de meneer van de cijfers ons dat had voorgerekend zaten we ’s avonds aan een wijntje. En we maakten samen een besluit, we zouden als pensioen niet de cijfers volgen maar ons hart.

Namelijk geen investering bij een onpersoonlijke verzekeraar maar investeren in zon, zee, eilandleven en heerlijke momenten met familie & vrienden.

Een huis op Ibiza moest het worden. Het eiland waar we al jaren kwamen en dat we al redelijk goed kenden. Je begrijpt, we hadden onszelf geen makkelijk uitdaging gegeven. Want gezien de populariteit van het eiland waren (en zijn) de prijzen nogal skyhigh.

De uiteindelijke aankoop van het ons huis , Villa Dances, is dan ook een briljant huzarenstukje geworden waar mijn man alle lof voor moet krijgen. Rechtstreekse onderhandelingen met de eigenaar en aankoop zonder makelaar. En het uiteindelijk toch kunnen overtuigen van de bank ondanks hun rigide en niet echt ondernemersgerichte denkwijze.

Wat volgde was het verbouwen van ons huis. Nergens concessies gedaan in materialen en producten. Want we wisten, hier gaan herinneringen gemaakt worden. Maar ook eten met de leukste mensen aan onze lange tafel op de veranda, bommetjes in het zwembad en veel geproost op het leven, de liefde en vriendschap.

En NU al genieten, niet pas wachten tot ons pensioen.

villa-dances-4 villa-dances-2 villa-dances-3

Ik kan met het hart op mijn hart zeggen dat de mooie verhalen, bijzondere herinneringen en lachsalvo’s uit de muren van Villa Dances zouden druipen als dat zou kunnen.

Vanaf 2012 is dit onze absolute happy place, zowel in de winter als in de zomer, maar vooral in het voor- en najaar.

En als marketeer kon ik het natuurlijk niet laten om van Villa Dances een concept te maken, dat werd IbizaDances. Mijn Ibiza business.

IbizaDances is een online lifestyle en Ibiza platform.

Met social media als mijn wingman, want met behulp van Instagram en Facebook is IbizaDances uitgegroeid tot een lifestyle merk.  Met een actieve community van in totaal meer dan 11.000 volgers!

Ik werk samen met mooie merken die ik mag versterken en voorstellen aan mijn supertoffe community. Daarnaast verhuur ik, betrouwbaar!,auto’s en boten en organiseer events op het eiland.

Ik kan me voorstellen dat je je nu afvraagt hoe ik dat voor elkaar gekregen heb,

Allereerst en vooral jarenlang mijn nek uitsteken zonder dat het echt iets oplevert en investeren in het consequent vullen van mijn social media. Met veel persoonlijke aandacht voor mijn volgers en gericht op interactie.

Daarnaast steeds van al mijn verdiende geld tickets gekocht en hup weer naar het eiland om kansen te ontdekken en mensen te leren kennen. Kortom keiknokken en pro-actief business halen.

Daarnaast heb ik de 80/20 regel duidelijk in mijn oren geknoopt. Dus 80% van de berichten die ik deel op mijn social media zijn van waarde voor de ontvanger (mooie persoonlijke ervaringen en verhalen, blogs en hier en daar een leuke tip etc.)

De overige 20% mag bestaan uit verkoop of marketing gerelateerde berichten. (Wil jij dat er een auto voor je klaarstaat bij aankomst op het vliegveld?)

Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen. En dat is echt zo. Omdat ik op mijn Insta en Facebook deel wat ik meemaak, met een eerlijk beeld van hoe mijn Ibiza leven er uitziet, heb ik in korte tijd een prachtige IbizaCommunity weten te verzamelen.

Deze community van ‘IbizaDances-Friends’ richt zich op lifestyle, positiviteit en reizen.

Deze community is ontzettend waardevol en interessant voor mooie merken. De bedoeling is dan ook dat ik ga samenwerken met nog meer merken en bedrijven die graag onder de aandacht komen van mijn actieve community.

Met het groeien van IbizaDances is dat voor mij een investering in mijn pensioen. En in de tussentijd zitten wij veel en vaak in ons heerlijke Ibiza paradijsje met familie en vrienden en genieten we ons te pletter.

Kortom van een cijfermatig gesprek over pensioenen naar een investering in geluk waar we niet pas vanaf ons 65e maar NU al van genieten!

Mocht jij een leuk merk zijn dat interesse heeft in een toffe samenwerking met IbizaDances aarzel dan niet en hit me up!

Oh en reacties zijn ook altijd welkom.

Abrazo, Rianne Toussaint

Villa Dances 1 Ibiza - ondernemen - vila Villa Dances 5

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *