Ibiza Bizz – Events

Ibiza Bizz – Events

0

Enthousiaste Ibiza ondernemer Ron van der Veen over zijn bedrijf www.IbizaTotalConcept.nl

Mavericks die hun liefde voor Ibiza omzetten in business. Die het aandurven hun nek uit te steken, hun baan op te zeggen, te gaan voor wat ze écht willen en die niet dromen maar doen. Ondernemers die net gestart zijn met hun Ibiza Bizz of dat al jááááren doen.

Ik kom ze tegen tijdens mijn Ibiza-omzwervingen en luister ademloos naar hun verhalen. Verhalen die te mooi en inspirerend zijn om voor mezelf te houden. Ik stelde ze 10 vragen en deel ik dan ook graag de avontuurlijke verhalen van deze dappere, onverschrokken maar vooral inspirerende Ibiza ondernemers. 


1. Kun je wat vertellen over wie je bent en wat voor ‘Ibiza Bizz’ jij hebt?

Ik ben zelfstandig ondernemer, begonnen als eventmanager en inmiddels met veel exclusieve producten in de verkoop, maar ook als diensten in het concept I.T.C.

2. Wat is Ibiza voor jou? En waarom ondernemen op/met dit eiland?

Ik haat open deuren intrappen, maar kan eigenlijk niet veel anders. Magische plek en weg van alle standaard mensen met hun ego’s en eigenbelang.

3. Waarom ben jij Ibiza events gaan organiseren?

Karma. Vanaf mn jeugd al gefascineerd, veel gelezen, gevolgd, dj’s alles. Vanaf mijn zelfstandigheid tijd gekregen om de volgende stap te maken. Net of alles wat ik deed me in die richting duwde. Vanuit het niets mensen en professionals ontmoet, lieve mensen die me steunden en grote kansen voor mijn plannen zagen.

4. Welke eigenschappen heb je, volgens jou, echt nodig om succesvol te ondernemen?

Lef, op je bek durven gaan, beetje ADHD, creativiteit (gemerkt dat dit vaak samen gaat), grote bek als mensen je in een hoek willen duwen en niet opgeven, maar wel zorgen dat de goede mensen de juiste aandacht krijgen waarbij je kan laten zien hoe je echt bent. Na de 98e tegenslag, toch kracht krijgen van die 2 gelukte items. Service with a smile…customer is always right. Er is zoveel te winnen als mensen hun klanten eens wat meer aandacht geven.

5. Als Ibiza ondernemer moet je een beetje gek zijn, wat is jouw mafste eigenschap?

Nergens bang voor, binnen 1 seconde beslissen waar anderen eerst alles gaan afwegen. Onder druk wordt alles vloeibaar…positieve stress is mijn vriend.

6. Wat wil jij binnen een jaar bereikt hebben met Ibiza Total Concept?

Top of mind zijn bij opdrachtgevers als men aan een ibiza event denkt. Ik heb een groot risico genomen door mijn baan op te zeggen, ik wil er normaal van kunnen leven. Elke dag champagne zou echter ook gaaf zijn..:)

7. True Ibiza (hippie) legacy: hoe kunnen IbizaDances (en haar IbizaDances Friends) & Ibiza Total Concept elkaar helpen?

Ik geloof sowieso dat samenwerken het nieuwe ondernemen is. Daarbij gaat het niet alleen om mij. Zo sta ik er nooit in. Promo maken voor elkaars business, kost niets, maar is goud waard. De vriendschap die hierdoor ontstaat maakt krachten en ideeën los en daarmee acties die zelfs grote namen kunnen doen wankelen.

8. ‘Gratitude is the best attitude”: Wie ben jij als ondernemer dankbaar en waarom?

Ik ben jouw dankbaar voor dit interview, laten we daar mee beginnen. Vorig jaar zag ik die Ibiza community’s als onbereikbare sterren in mijn dromen. Dat bedoelde ik zojuist met karma. Ik heb gewoon mijn ding gedaan en ontmoet superaardige, behulpzame mensen. Ik heb een hele lijst van afgelopen jaar met mensen die belangeloos voor me klaar stonden. Waar vind je dat dan nog tegenwoordig. Is dat dan onder andere de magie van Ibiza? Ik geloof van wel…

9. Ik daag je uit…wil jij hier, met mijn IbizaDances Friends, jouw favo restaurant en strand delen en uitleggen waarom jij hier zo graag komt? Andere Ibiza-tips zijn uiteraard ook welkom!

DJ Armin zien bij Ushuaia, priceless. Nederlands trots. Eten in de oude stad, waar ik in het appartement van vrienden zat. Zonsondergang bij Café del mar, die stijl van de legendarische cd’s draai ik zelf in een modern jasje. En de nummer 1 voor mij, een complete trip op de Ibiza catamaran party van mijn Almeerse vriend, DJ José, ‘s middags uitvaren, barbecue, drankjes, voor anker gaan bij Es Vedra, zonsondergang meemaken als nooit te voren. De magische rots bijna aanraken. En dan barst het feest los. Wildvreemde mensen, die lijken of je ze al jaren kent….iets te veel drank, maar WTF.

Klinkt misschien raar, maar na de geboorte van mijn 2 bloedzuigertjes, mijn mooiste dag van mijn leven…..

10. Welke Ibiza ondernemer wil jij voorstellen voor de Ibiza- Maverick-reeks? En vertel eens wat hem/haar en zijn/haar bedrijf zo bijzonder maakt?

Jurgen van Island Bracelets, vriend van Jos en ik vind de sieraden geweldig, draag deze zelf ook. Daarmee wil ik echter niemand te kort doen, heb er nog wel meer.

11. En dit is vraag nummer 11 want een beetje rebels moet je zijn als ondernemer, toch? Heb je tot slot nog een tip voor IbizaDances vrienden die ook, willen gaan, ondernemen?

Zet je zelf een doel voor ogen. Probeer een uniek product te hebben. Wees voorbereid op tegenslagen. Wilde je vroeger al met alles de beste zijn, ook als mensen zeiden, kan je nou nooit eens genoegen nemen met minder. Er is geen plaats voor nummer 2. Wees hard als het nodig is maar blijf altijd jezelf en eerlijk. En dat rebelse, ja dat moet je zeker hebben. Durf tegen de stroom in te gaan, maar houd het schip op koers.

When you love your Job, you never have to work.

Ibiza-ondernemen Ibiza Total Concept Ibiza-ondernemen

About author
Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *