Ibiza Bizz – Houses & Projects

Ibiza Bizz – Houses & Projects

0

Real Estate ondernemer en Ibiza kid Gert-Jan Oepkes over zijn www.homeselect.com.

Mavericks die hun liefde voor Ibiza omzetten in business. Die het aandurven hun nek uit te steken, hun baan op te zeggen, te gaan voor wat ze écht willen en die niet dromen maar doen. Ondernemers die net gestart zijn met hun Ibiza bizz of dat al jaaaaren doen. Ik stelde ze 10 vragen en deel hier graag de avontuurlijke verhalen van deze dappere, onverschrokken maar vooral inspirerende Ibiza ondernemers.

1.Kun je wat vertellen over wie je bent en wat voor ‘Ibiza Bizz’ jij hebt?

Ja dat kan, ik ben Gert-Jan Oepkes, destijds zonder daarop invloed te hebben in de 80’er jaren op het eiland beland met mijn ouders. Via nautische omzwervingen (zeil- en duik instructeur) en via de techische kant van de bouwwereld in de project ontwikkeling beland. Daarna doorgegaan in de makelaardij, mijn Ibiza Bizz is dat ik hard werk, maar met het strand aan mijn voeten.

2. Wat is Ibiza voor jou? En waarom ondernemen op/met dit eiland?

Ibiza is gewoon een thuiswedstrijd voor mij, en het is nu wel op een goed moment om te ondernemen. Maar eigenlijk is ondernemen op dit eiland altijd wel hip geweest onder een bepaalde groep mensen.

3. Waarom ben jij jouw bedrijf begonnen? Was daar een behoefte in of ben je dat gaan doen vanuit een eigen passie?

Ik ben na diverse uitstapjes op eigen rekening, nu even weer onder contract. Simpelweg omdat de club (Home Select) waarbij ik nu zit een bepaalde infrastructuur bezit, die mij 15 jaar zou kosten om op te zetten. Er is absoluut behoefte aan wat ik doe.

4. Welke eigenschappen heb je, volgens jou, echt nodig om succesvol te ondernemen?

Denk uit de doos, oftewel, think outside the box. Wees flexibel, werk eens over, wees origineel, wees eerlijk, zorg ervoor dat je alle professionele kennis hebt, geef service, reken niet alles door, leer van je fouten, voorkom fouten en gebruik je netwerk.

5. Als Ibiza ondernemer moet je een beetje gek zijn, wat is jouw mafste eigenschap?

Het niet altijd serieus zijn, zeker niet als mensen het juist verwachten, dan komt de grap harder aan zal ik maar zeggen. Moraal van het verhaal, het breekt het ijs als niks anders.

6. Wat wil jij binnen een jaar bereikt hebben met jouw bedrijf?

Lekker tussen de middag paella eten, veel rode wijn zuipen en dan niks meer doen ‘s middags. Zoals alle Spaanse directeuren… Haha lol, zo even serieus, wij willen binnen een jaar in de top 2 van de makelaars op het eiland zitten.

7. True Ibiza (hippie) legacy: hoe kunnen IbizaDances (en haar IbizaDances Friends) en jouw bedrijf elkaar helpen?

Samenwerken met IbizaDances op het gebied van real estate. Helpen van IbizaDances vrienden bij de aankoop van een huis of object op Ibiza. Betrouwbaar en goede service.

8. ‘Gratitude is the best attitude”: Wie ben jij als ondernemer dankbaar en waarom?

Ik ben vooral mijn klanten dankbaar, om hun vertrouwen in mij.

9. Ik daag je uit…wil jij hier, met mijn IbizaDances Friends, jouw favo restaurant en strand delen en uitleggen waarom jij hier zo graag komt? Andere Ibiza-tips zijn uiteraard ook welkom!

La Luna Della Orto in San Miguel, super romantisch.

10. Welke Ibiza ondernemer wil jij voorstellen voor de Ibiza-Maverick-reeks? En vertel eens wat hem/haar en zijn/haar bedrijf zo bijzonder maakt?

Gert-Jan Holleman, behalve naam genoot , iemand die een hele grote stap heeft gemaakt, en veel succes heeft opgebouwd in korte tijd.

11. En dit is vraag nummer 11 want een beetje rebels moet je zijn als ondernemer, toch? Heb je tot slot nog een tip voor IbizaDances vrienden die ook, willen gaan, ondernemen?

Tip 1. Sta om 06.30 op elke dag, dan ben je vooral op Ibiza 70% van je concurrentie voor, elke dag.

Tip 2.  Leer vooral Spaans.

Homeselect - Ibiza - vastgoed Homeselect - Ibiza - Gert-Jan Oepkes Homeselect - Ibiza - vastgoed

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Your email address will not be published. Required fields are marked *