Ibiza Bizz – Island Jewelry

Ibiza Bizz – Island Jewelry

0

Doelgerichte Ibiza ondernemer Jurgen Tomassen over zijn bedrijf www.Island-Bracelets.com.

Mavericks die hun liefde voor Ibiza omzetten in business. Die het aandurven hun nek uit te steken, hun baan op te zeggen, te gaan voor wat ze écht willen en die niet dromen maar doen. Ondernemers die net gestart zijn met hun Ibiza bizz of dat al jaaaaren doen. Ik stelde ze 10 vragen en deel hier graag de avontuurlijke verhalen van deze dappere, onverschrokken maar vooral inspirerende Ibiza ondernemers.

1.Kun je wat vertellen over wie je bent en wat voor ‘Ibiza Bizz’ jij hebt?

Ik ben ondernemer, ik heb een technisch bedrijf in de High Tech (vacuüm techniek) en daarnaast investeer ik in dingen die ik leuk vind en waar ik in geloof. Ik wist zeker dat een armbandje met het eiland Ibiza een succes zou worden!

2. Wat is Ibiza voor jou? En waarom ondernemen op/met dit eiland?

Ibiza is een heerlijk eiland, ik kwam er als kind met mijn ouders en vond het toen al heerlijk. Je kunt er de rust en de drukte opzoeken en heeft de mooiste baaitjes en strandjes en de hipste plekken. Het is een bijzondere plek op aarde en ik ontmoet hier mensen uit de hele wereld in de mode, fashion, sport, DJ’s etc die mijn armbandje willen dragen en daardoor promoten. Het is heerlijk om op te eiland ondernemen te combineren met “vakantie” en afspraken te maken op het strand.

3. Waarom ben jij jouw bedrijf begonnen? Was daar een behoefte in of ben je dat gaan doen vanuit een eigen passie?

Ik geloofde in mijn product om een armbandje met het eiland Ibiza en daarna van Formentera te maken. De mensen willen vaak het fijne gevoel en de herinneringen die ze hier gehad hebben mee naar huis nemen. Hoe mooi is dat om dat Ibiza gevoel met een armbandje om je pols bij je te dragen. Ik spreek vaak mensen die het armbandje al jaren dragen en het nooit meer afdoen, want het blijft gewoon mooi.

4. Welke eigenschappen heb je, volgens jou, echt nodig om succesvol te ondernemen?

Geloven in je eigen product en kwaliteit, en niet bang zijn om te investeren. Ook proberen bij de beste plekken te liggen want dan volgt de rest vanzelf, onze armbandjes liggen nu al bij 20 hotspots op Ibiza! Ook zeker niet opdringerig zijn, maar de gunfactor creëren.

5. Als Ibiza ondernemer moet je een beetje gek zijn, wat is jouw mafste eigenschap?

Ik stap op iedereen af als ik denk dat ze mijn armbandje leuk vinden, daarom dragen veel Vips en BNers mijn armbandjes nu, en dat is gratis promotie. Ik heb ook de trouwarmbandjes gemaakt voor Wendy van Dijk en Erland met hun trouwdatum erin. Ook heb ik pas een speciaal Malediven armbandje gemaakt voor Simon en Annemarie Keizer, hier ging hun huwelijks reis naar toe.

6. Wat wil jij binnen een jaar bereikt hebben met jouw bedrijf?

Er komen steeds meer eilanden bij, zoals alle wadden eilanden nu en de ABC eilanden. Ook wil ik nog meer armbandjes voor Beach Clubs maken zoals nu ik nu ook voor Juan y Andrea op Formentera gemaakt heb, met hun eigen logo erin.

7. True Ibiza (hippie) legacy: hoe kunnen IbizaDances (en haar IbizaDances Friends) en jouw bedrijf elkaar helpen?

Ik zie het meer als samenwerken. Ibiza is een klein wereldje en iedereen kent elkaar, het is heel leuk om zo te ondernemen.

8. ‘Gratitude is the best attitude”: Wie ben jij als ondernemer dankbaar en waarom?

Mijn vader, hij heeft mij zijn internationale ondernemingsgeest gegeven, alhoewel hij minder commercieel was, vond hij het mooi om te zien hoe ik bezig was en succes had met de armbandjes. Helaas is mijn vader vorig jaar overleden.

9. Ik daag je uit…wil jij hier, met mijn IbizaDances Friends, jouw favo restaurant en strand delen en uitleggen waarom jij hier zo graag komt? Andere Ibiza-tips zijn uiteraard ook welkom!

Macao, Amante, La Paloma, Es Torrent, Juan y Andrea, Destino, Giri Cafe. De stranden in het noorden zoals Agua Blanca, maar de mooiste stranden zijn op Formentera bij Playa Ses Illetes.

Maar de meest bijzondere tip is de Ibiza Catamaran Party, dit heb ik 3 jaar geleden overgenomen. We varen met leuke/mooie mensen op een catamaran rond Ibiza met de Ibiza sounds van mijn vrienden DJ Jose en DJ Santito, met daarbij Gabor op sax met dansende mensen en een ondergaande zon. Ook gaan we voor anker en heerlijk zwemmen en een BBQ aan boord. Dit alles zorgt voor een magische ervaring en volgens velen het hoogtepunt van de vakantie op Ibiza. Dit jaar gaan we weer op 12 en 18 september uitvaren en er zijn nog kaarten online te koop op www.ibizacatamaranparty.com

Welke Ibiza ondernemer wil jij voorstellen voor de Ibiza-Maverick-reeks? En vertel eens wat hem/haar en zijn/haar bedrijf zo bijzonder maakt?

Aida Shojaee, zij is model, Ibiza lover en onderneemster. Zij is grote fan van mijn armbandjes en heeft nu een eigen lijn natuurvriendelijke zonnebrand producten “thank me later”.

En dit is vraag nummer 11 want een beetje rebels moet je zijn als ondernemer, toch? Heb je tot slot nog een tip voor IbizaDances vrienden die ook, willen gaan, ondernemen?

Niet bang zijn om te ondernemen, internationaal denken want de markt bestaat niet alleen uit Nederland en altijd eerlijk zijn.

Ibiza - bracelets - Doutzen Ibiza - bracelets - island IbizaDances - Island Bracelets - Jurgen Tomassen

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Your email address will not be published. Required fields are marked *