Ibiza Bizz – Ondernemen in het nu

Ibiza Bizz – Ondernemen in het nu

108 views
0

Mavericks die hun liefde voor Ibiza omzetten in business. Die het aandurven hun nek uit te steken, hun baan op te zeggen, te gaan voor wat ze écht willen en die niet dromen maar doen. Ondernemers die net gestart zijn met hun Ibiza Bizz of dat al jááááren doen.

Ik kom ze tegen tijdens mijn Ibiza-omzwervingen en luister ademloos naar hun verhalen. Verhalen die te mooi en inspirerend zijn om voor mezelf te houden. Ik deel dan ook graag de avontuurlijke verhalen van deze dappere, onverschrokken maar vooral inspirerende Ibiza ondernemers.

Ibiza - ondernemers - blog

Laat ik beginnen met mijn hoed af te nemen, voor alle ondernemers hier op het eiland. Want ondernemen hier is iets voor echte lef-hebbers die het aandurven er écht voor te gaan.

Want als ondernemer heb je op dit eiland te maken met een hele andere cultuur qua tijdsindeling (afspraken nakomen en op tijd komen bjvoorbeeld), wet- en regelgeving en uiteraard een hoog en laagseizoen.

In veel gevallen moet je veel geduld hebben en je geld voor het hele jaar verdienen in de zomermaanden.

Dit is het ondernemers verhaal van Jan & Inge, ondernemers in hart en nieren. Zij hebben werkelijk alle kanten van het ondernemen gezien en meegemaakt. Van onmetelijke successen tot alles kwijtraken.

Wat hen zo tekent is dat in het laatste geval, alles kwijtraken, nooit de moed werd opgegeven om dromen waar te maken. Niet je passie, lef of zest for life af laten nemen.

Want Jan en Inge weten dat ondernemen in hun DNA zit en dat ze dat succesvol kunnen, want dat hebben ze wel bewezen met hun schoenen imperium.

Wat Inge deed was haar hart volgen en naar Ibiza komen, daar stuitte ze op een prachtige finca die direct haar hart stal. En die precies voldeed aan alles wat ze in haar ondernemersplan had staan.

Want dat ondernemersplan zat al een tijd in haar hoofd: een plek creëren die alle gasten zouden beschrijven als ‘my happy place’. Waar je tot rust kan komen, kunt logeren of een retreat kunt volgen vol yoga, hiken, massages, lachen en heerlijk eten & drinken.

En daar komt Jan om de hoek kijken want naast een fantastische gastheer is Jan een magician in de keuken. Hij tovert de prachtigste en vooral lekkerste gerechten op tafel en schenkt daar met liefde de fijnste wijnen bij.

Let op, deze man is een wandelende ondernemers-encyclopedie. Jan heeft voor zijn bedrijf (bijna) alles van de wereld gezien en zoveel meegemaakt dat je zou willen dat hij daar een wekelijkse podcast van maakt. Onbetaalbare tips & tricks gegarandeerd.

Maar eigenlijk is het veel leuker om bij Jan en Inge te gaan logeren en zelf deze verhalen te gaan halen.

Ibiza - ondernemen - blog

Inge is zo’n vrouw die je direct in je hart sluit en die jou met open armen ontvangt. Een vakvrouw met een ware passie voor wat ze doet, met als missie: het jou helemaal naar de zin te maken.

Oke, terug naar het Ibiza avontuur van Jan & Inge want dat is ‘Ahora Ibiza’ geworden. Dit is een sprookjesachtig mooie finca in het noorden van Ibiza en richt zich op mensen zoals jij en ik.

Met andere woorden iedereen is welkom! Om te komen logeren, een retreat te volgen of om zelf een retreat te organiseren als coach, yogi of trainer.

Ahora betekent: ‘NU’ in het Spaans en verdomd dat is wat zij doen. Leven in het NU, keuzes maken die je NU gelukkig maken, en het volgen van je hart niet uit te stellen of excuses te verzinnen. Maar je nek uitsteken, keihard knokken, risico’s nemen en het NU doen.

Tjeetje daar kan ik nog veel van leren want eigenlijk willen we dat allemaal wel, ‘leven in het nu’. Stoppen met denken en starten met ervaren.

Omdat deze rasondernemers, en levenswijze mensen Brabanders zijn, hoef ik natuurlijk niet uit te leggen hoe de gastvrijheid en sfeer is in deze verborgen oogstrelende finca in de heuvels in het noorden van ibiza.

Een van de onbetaalbare kado’tjes die ik hier mee heb mogen maken: de adembenemende Ahora zonsondergang, de lucht langzaam roze zien kleuren en de zon achter de heuvels zien zakken.

Wil jij meer weten over Ahora? Neem dan vooral even kijkje op hun website: www.AhoraIbiza.com

Ibiza - ondernemen - blog Ibiza - ondernemen - blog Ibiza - ondernemen - blog

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Comments
 • Chantal van Egmond#1

  23 April 2019

  Leuk geschreven! Nieuwsgierig geworden naar Jan en Inge. Wellicht m’n volgende verblijf op Ibiza logeren bij Ahora Ibiza!

  Reply
  • Rianne Toussaint#2

   23 April 2019

   He wat een heerlijke reactie Chantal! Mag ik jou om een gunst vragen: zou jij deze reactie ook onder mijn insta post willen plaatsen, dan kunnen Jan & Inge jouw toffe reactie ook lezen. Gracias!! Rianne

   Reply
 • Bea#3

  24 April 2019

  Prachtig verwoord! Ik herken Inge en Jan in je verhaal en ik kan het alleen maar bevestigen. Om te ervaren wat een bijzondere plek zij hebben gecreëerd op het prachtige Ibiza in deze heerlijke Vila, zal je er gewoon heen moeten gaan…. Het is er magisch!

  Reply
  • Rianne Toussaint#4

   25 April 2019

   Hai Bea, wat een mooie reactie. En je hebt gelijk, Jan & Inge hebben een magisch stukje Ibiza weten te creeren met hun finca, liefde en alle mooie activiteiten die zij aanbieden. Fijne dag, Rianne

   Reply
 • Diana de Jong#5

  13 May 2019

  De meest inspirerende, prachtigste plek met veel liefde en gezelligheid! ! En zeker niet te vergeten de fantastische culinaire hoogstandjes van Jan!! Memorabel! !
  Liefs Diana

  Reply
 • Rianne Toussaint#6

  13 May 2019

  Daar kan ik niets meer aan toevoegen, bedankt voor deze fijne reactie Diana!

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *