Ibiza is alleen voor mooie en rijke mensen

Ibiza is alleen voor mooie en rijke mensen

0

Mensen zonder een dikke portemonnee hebben gewoon niks te zoeken op dit eiland.

Het is een uitdaging om met een beperkt budget onbekommerd te genieten op Ibiza.

Maar hoe leuk zijn uitdagingen? En geloof me ‘google is your best friend’ met andere woorden: als je vooraf de tijd neemt om je huiswerk te doen zijn er echt genoeg fantastische, betaalbare plekkies te vinden. En de kunst is juist zèlf deze platvink-vriendelijke pareltjes te ontdekken.

En ik ga het echt niet romantischer maken dan het is, want het is waar, Ibiza is gewoon een duur eiland, schreeuwend duur. Met twee vingers in je neus, en een goed glas wijn in je hand, kun je in één dag je hele vakantiebudget er doorheen jassen…en dan nog een rammelende maag hebben aan het eind van de avond.

Om nog even terug te komen op de titel van dit blog, ik hoor het regelmatig: Ibiza is er alleen voor mooie en rijke mensen. En dat hoor ik dan vooral van mensen die nog nooit op het eiland zijn geweest. De beelden en geluiden die de meeste mensen zien en horen, als het gaat om Ibiza, zijn natuurlijk ook van een bepaald stereotype: party, champagne, plastic fantastic en dure beachclubs en dikdoenerij op een jacht.

Dus dat snap ik, en ik voel ook geen enkele behoefte dat beeld weg te nemen. Het allerlaatste waar ik zin in heb is zo’n bloedirritante, betweterige Ibzia-zendeling te worden. Je weet wel, zo iemand die bijna religieus blijft blaten over de magie van het eiland.

Iedereen, of je nou mooi en rijk bent of niet dat maakt geen donder uit, mag zelf uitvinden of en wat ze leuk vinden aan het eiland.  Wat mij altijd raakt op Ibiza  is de diversiteit en het vermogen van het eiland om iedereen te omarmen. Zoek en vind het Ibiza dat bij jou past, of dat nou in het Noorden, Dalt Villa, Playa d’en Bossa of San Antonio is. Trek aan waar jij je senang in voelt, hoewel het voorkomen van ernstige smakeloosheid zoals met ontbloot bovenlijf door de supermarkt wordt wel gewaardeerd 😉

Bezoek de plekken waar jij blij van wordt. En kies zelf of jij het heerlijk vindt om je all-inclusive hotel niet te verlaten of iedere dag het eiland te gaan ontdekken met je huurauto. Doe gewoon waar jij blij van wordt.

En laten we elkaar ook beloven om dit niet meer te zeggen: Ik ben al 8x (of welk aantal dan ook) op Ibiza geweest.

Dat maakt namelijk iets belangrijk wat totaal onbelangrijk is. Kwaliteit ipv kwantiteit: geniet van ieder uur en iedere dag op het eiland of je er nu voor de eerste of 20e keer bent. Medailles voor ‘wie komt er het vaakst op het eiland’ bestaan niet dus no pressure! Precies zoals het bij Ibiza past: no pressure, ontspan, niemand is beter dan een ander en geen be- of veroordelingen.

Ons Ibiza adagium: ‘Iedereen gelijk, en gebrekkig wi-fi bereik’ en deze twee zorgen nou juist voor relaxed genieten.

Wat is Ibiza voor jou?

Blog - Ibiza - duur Ibiza - duur - blog Ibiza - blog - duur

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *