Ibiza mijn knikkerharde tante…

Ibiza mijn knikkerharde tante…

4 views
0

We kennen allemaal de lyrische verhalen over Ibiza als magisch eiland met de tolerante sfeer en hippie-vibe. Kortom het eiland van je dromen.

Mijn ervaring is dat dat zeker zo kan zijn maar dat Ibiza een Jekyll & Hyde karakter heeft. Dat maakt haar avontuurlijk en nooit saai. Maar ook een strenge tante. Toch heb ik mijn hart verloren aan die knikkerharde tante. Want diezelfde tante kan de meest prachtige ongedwongen feestjes geven, gunt je alles als ze ‘in a good mood’ is én door haar leer ik de meest bijzondere mensen en verhalen kennen.

Mijn droom is dan ook om de komende jaren naast mijn eigen huis, mijn verhuurportefeuille verder uit te breiden. Zodat ik nog meer leuke mensen een leuk onderkomen kan geven in de zomer.
Ik hoop nog veel meer bijzondere mensen te ontmoeten op het eiland. Maar bovenal wil ik nog meer op het eiland zijn. Ons leven speelt zich nu nog voor het grootste deel in NL af. Maar als je mij vraagt: ‘Wat wil jij later worden als je groot bent’ durf ik nu te roepen: Working Nomad!

Wonen en werken vanuit NL én Ibiza.
Zo ik heb het gezegd!

‘Don’t be afraid to speak up for yourself keep fighting for your dreams’

Ibiza-tips-blog-work-werk

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Comments
 • Laurens#1

  13 February 2017

  Mijn droom, dat vroeg mijn liefje een aantal jaren geleden ook aan mij; “Wat is jouw droom en dan bedoel ik niet van vannacht.” Dat waren de eerste stappen op weg naar een totaal anders ingericht leven. Ik heb mijn zescijferige goede baan opgezegd en zou andere ondernemende mensen gaan helpen beter (ondernemende) mens te worden. Nu na een aantal jaren is die droom nog steeds levendig, maar wel wat scherper geworden in de loop der jaren. “We’re going to Ibiza”. Ja en ook dat komt een beetje door mijn liefje. Ze zat op een rots en zei toen: “Hier wil ik wonen”. Ik zat nog in de modus van haat-liefde met het eiland. Want, ik spuit geen DP-tjes leeg op het stand vol spiegelbrillen, ik eet geen sushi vol mayonaise waar ik bij een ander een complete maaltijd voor krijg, ik rijd geen Maserati of RangeRover op een eiland waar je twee heel kleine stukjes snelweg hebt, ik geef niks om DJ’s die wel of niet aan knopjes draaien voor €100000 per avond. Maar aan de andere kant houd ik van de baaitjes, van de schitterende campo, van de almendras, van authenticiteit, van de taal, van de rust, van genieten van mensen en hun verhalen. Tja, dus Ibiza. Op zoek naar een woning in de campo, in een zwaar overspannen markt waar zelfs de eigen jongeren geen 2×2 meter meer kunnen huren. Overspoeld worden door “makelaars” die maar zeggen “nu doen, want de markt is booming”. Ook nu vertrouw ik weer op mijn liefje die zegt dat haar huis er wel aan komt. Moet wel eco zijn, je weet wel, zonne-energie, waterput, liefst aardwarmte, pelletkachel, eigen kruidentuin en wat groenten of gewoon “una casa para reformar” om zelf af te maken en te klussen (is echt heel therapeutisch!). En dan, dan heel misschien, mijn eigen “bistro’tje”. Heel klein en eten wat de (Spaanse) pot schaft, nou vooruit dan twee keuzes. Nee, ik hoef geen tonnen te verdienen. Waarom zou ik? Gewoon lekker samen met mensen zijn die met hun verhalen mij boeien en ik hen kan helpen. Misschien komt mijn juridische, mediators en financiële achtergrond dan ook van pas om al die Nederlandse ondernemers te helpen met hun problemen. Maar niet de hele dag! Zou best gaaf zijn om (ondernemers) stelletjes te helpen weer beter te leren communiceren bijvoorbeeld. Na een lekker maaltijd te hebben gehad.

  Reply
  • Rianne Toussaint#2

   13 February 2017

   Spannend Laurens, heel veel succes met jullie Ibiza avontuur!

   Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *