Ik geef alles GRATIS weg!

Ik geef alles GRATIS weg!

0

Zoals jullie weten deel ik met jullie mijn Ibiza avonturen en  blog ik over mijn Ibiza-leven met iedereen die het maar lezen wil. Dat is een behoorlijk tijdrovend klusje maar ik doe het ongelofelijk veel plezier. Vooral als jij daar als lezer leuk of enthousiast op reageert.

Ik geef dus veel (en met veel plezier) gratis weg. Omdat Ibiza me als geen ander heeft leren delen. Maar Ibiza heeft me ook geleerd dat ik goed voor mezelf moet zorgen omdat overleven op dit eiland keihard knokken is. En mijn broek ophouden gaat niet door alles gratis weg te geven. De titel klopt dus niet helemaal, maar is wel wat vaak gedacht wordt.

En superlief de aanvragen van mensen die graag even een bakkie met me willen drinken omdat zij ‘iets’ met Ibiza willen of het leuk vinden om me te ontmoeten.

Vaak zijn mijn lezers zo enthousiast dat ze me verwarren met een gratis reisleidster. Of ik via de DM of mail nog even wat tips wil geven, waar is dat baaitje te vinden en wat zijn nou echt verscholen schatten op het eiland?

Dagelijks loopt mijn mail en DM vol met dit soort vragen. Allereerst enorm bedankt voor het compliment, ik voel me gevleid. Maar als ik daar aan zou beginnen zou IbizaDances over een paar maanden al niet meer kunnen bestaan.

Als je mij verantwoordelijk maakt voor een gestructureerde en strakgeplande Ibiza-vakantie loopt alles volledig in het honderd. Ibiza is voor mij juist het loslaten van planning, go with the flow en ontspan! Maar eerst en vooral huur een auto (via mij!) en ga zelf op avontuur, ga zelf schatten ontdekken, 100x leuker.

Veel van de gevraagde informatie is te vinden door op de link te klikken in de berichten die ik deel, of even op mijn website rond te neuzen of zelf het wereldwijde web te raadplegen. Google is your best friend!

Of, ja dat gebeurt echt!, mensen die bij iemand anders hun auto (of villa of boot) huren maar wel van mij gratis tips vragen. Zoiets als een auto kopen bij Volvo en vervolgens bij de BMW garage GRATIS service-onderhoud vragen.

Ibiza-ondernemen-blog

Er zijn ook merken en/of bedrijven die mij vragen GRATIS een blog of een post voor hen te maken en die te plaatsen op mijn website/social media kanalen. Ja hoor dat kan, maar dan wel als betaalde influencer.

Dit is een bloedeerlijk en kwestbaar verhaal maar nu stop ik met het azijnpissen hoor, want man wat zijn we leuk met z’n allen, jullie en ik!

Om te komen tot deze te gekke IbizaDances community van in totaal bijna 12.000 actieve en superleuke volgers, zonder er ook maar ooit één gekocht te hebben, moet ik iedere dag mijn mouwen opstropen en keihard aan de bak. Daar zit bloed, zweet en tranen in met een prachtig resultaat…waar ik retetrots op ben. Ik zou dus een zakelijke klungel zijn als ik dat GRATIS weg zou gaan geven. En hoewel ik heel veel gratis geef  via mijn social media kanalen, klopt de titel dus niet, want ook ik kan niet van de lucht of liefde leven. Was  het maar zo’n feest 😉

Soms stuurt iemand me een DM of mailtje met een concreet samenwerkingsvoorstel waarbij rekening is gehouden met het feit dat ook ik mijn broek op moet houden. Of merken en bedrijven die me in willen huren als marketeer of als influencer. Echt goud deze mensen met zo’n ondernemers-mind.

Ik wil dan ook een diepe buiging maken en de mensen bedanken die dit snappen. Lees jij dit en weet je dat jij dit bent:

NOGMAALS BEDANKT, JIJ BENT GOUD!

Mijn eigen Ibiza-trips hangen van keihard werken, onvoorspelbaarheid en spontane ontmoetingen & acties aan elkaar. Ik ben een volledig ongeleid projectiel. Om je een beeld te geven: ik ben wel eens op een strand in het noorden van Ibiza terecht gekomen terwijl ik onderweg was naar de haven voor een trip naar Formentera. Loop ik iemand tegen het lijf die een waanzinnige buitenkans property te koop of huur heeft en ken iemand vanuit mijn netwerk die daar juist naar op zoek is.  Of ik kom met hondenvoer (voor een zwerfhond) thuis in plaats van vis voor op de bbq. Onvoorspelbaarheid galore!

Mijn allerbelangrijkste Ibiza tip is dan ook; go with the flow. Eerlijk is eerlijk mijn voorbeelden hoef je zeker niet op te volgen. Maar ga op avontuur en sta open voor de mensen die je tegen komt op dit eiland. Zij zullen je vertellen wat de beste verborgen plekjes zijn.

De meest bijzondere feestjes, ontmoetingen of mooie verhalen zijn niet te vinden op het net. Die krijg je, op de dag zelf want op Ibiza zijn het geen masterplanners, te horen van mensen die je ontmoet op het strand, in dat gekke winkeltje, op de markt of in de bar waar je je ochtend-espresso of kopje thee drinkt.

En wat een van de belangrijkste lessen van mij is van het afgelopen jaar: ‘Ibiza eet zichzelf op door tipgervers’. Want authentiek Ibiza gaat ten onder en verliest zijn echtheid en kneuterigheid wanneer bijzondere plekkies openbaar worden gegooid en vervolgens worden overlopen door hordes toeristen.

Kortom ik blijf met heel veel liefde mijn Ibiza-avonturen met je delen maar ik ben niet je reisleidster…en daar moet je heel erg blij mee zijn!

Ibiza - gratis - blog Cesar's - Ibiza - strand Ibiza - ondernemen - blog

 

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Your email address will not be published. Required fields are marked *