Ik pas niet in het plaatje…

Ik pas niet in het plaatje…

0

Heel even liet ik me weer bijna verleiden. Een journaliste die aangaf wel een verhaal te zien in mijn schizofrene Holland/Ibiza leven sprak me lief doch streng toe. Mijn omgeving wijst me er regelmatig op. En ik heb er zelf vooral ook een handje van om mezelf bikkelhard toe te spreken.

Waar het dan om gaat is: in één zin uitleggen wat ik zakelijk doe. Een glashelder verhaal met een korte en  lange termijn planning en retestrakke doelen. Zodat je duidelijk te plaatsen, oftewel ‘boxen’, bent.

Voor alles wat ik zakelijk in Nederland doe (AllSaint: Marketing en social media advies & coaching voor ondernemers met lef!) ben ik best prima te ‘boxen’. In welk doosje zit je qua wie ben je en wat je doet. Maatschappelijk gezien is het wel zo handig om alles en iedereen te ‘boxen’. Strikje eromheen en in het juiste vakje zetten. Pfff als ik dit alleen al typ merk ik dat ik het letterlijk benauwd krijg.

Mijn zakelijke Ibiza leven is totaal NIET te ‘boxen’. Geen lange termijn planning of retestrakke doelen. En oh man wat heb ik daar moeite mee zo af en toe, want dat hoort toch? Het maakt me soms onzeker en geeft me het gevoel dat ik mijn werk niet serieus neem. Maar dat heeft er misschien ook mee te maken dat mensen vaak denken dat ik op vakantie ben terwijl ik toch echt kneiterhard aan het werk ben.

Maar meer en meer leer ik te vertrouwen op wat er komen gaat. NEE! te zeggen tegen datgene wat niet goed voelt en mee te gaan in avonturen waarvan ik de uitkomst niet ken, maar die me uitdagen en me energie geven. Zo heb ik in no time een fantastisch netwerk van een bizar maar heerlijk pluimage opgebouwd. Van ouwe hippies tot architecten en van muzikanten tot zakenmensen. Een netwerk van mensen die ik vrienden mag noemen en die me ontzettend dierbaar zijn. En waarmee soms spontaan zakelijke samenwerkingen of mogelijkheden ontstaan. Maar vaak is het vooral een bacchanaal van eten, proosten, prachtige verhalen uitwisselen. Elkaar mensen  voorstellen, gelukzalig om me heen kijken en me afvragen hoe ik hier nou weer beland ben.

Terwijl het natuurlijk een hele terechte vraag is: Wat is het in één zin dat je doet met IbizaDances? Mijn antwoord is: mijn hart volgen.

Ibizablogger - Ibizablog - ibizabusiness

Ik bouw een lifestylebrand door te bloggen en veel te delen over mijn leven op dit maffe eiland, de avonturen en bijzondere ontmoetingen. Dat doe ik op social media en door het bouwen aan mijn mooie community (ja daar ben jij er één van, dankjewel!) creëer ik waarde voor leuke merken die met mij samen willen werken. Want mijn community is een uiterst waardevolle groep (totaal van 12.000) van levensgenieters die interesse hebben in toffe lifestyle merken. IbizaDances als jouw brandambassador!

Daarnaasten verhuur ik villa’s, auto’s en boten en help ik mensen die property willen kopen. Want in mijn netwerk alleen écht betrouwbare makelaars.

Af en toe een leuk event als mijn hoofd ernaar staat, maar vooral ook als zich partners aandienen om dat samen mee op te pakken.

Dat antwoord is natuurlijk veel te lang en niet gefocust genoeg, but I don’t give a f*ck. IbizaDances is mijn hart volgen en mijn structuur is het niet hebben van een compleet dichtgetimmerde planning.

Geen enkele Ibicenco heeft me overigens ooit die vraag gesteld, sterker nog als ik toch een poging doe tot zakelijkheid en planning, gebeuren er altijd dingen die alles in de war schoppen.

The subtle art of liberation. Loslaten Rianne, keihard blijven werken maar vertrouwen op kansen die komen gaan en die zonder terughoudend aanpakken.

En omdat ik mezelf de structuur van geen planning gun, gun ik mezelf kansen outside the box. En dat ik daarmee niet in het plaatje pas vind ik stiekem helemaal niet zo erg.

Besos, Rianne

Ibiza - ondernemen - blog Ibizablogger - Ibizabusiness - Ibiza   Ibiza - online- werk

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *