LoveIbiza, lessen in rete-succesvol ondernemen

LoveIbiza, lessen in rete-succesvol ondernemen

0

Soms kom ik een merk/ondernemer tegen die iets bij me losmaakt.

( —–>> HOT NEWS, just keep reading)

Hoe kan het dat, binnen de enorme hoeveelheid van Ibiza sieraden/accessoires merken, zij het weet te schoppen tot groot en succesvol bedrijf?

Hoe onderscheid je je? En hoe kun je het financieel zo goed doen met elastiekjes en armbandjes (om het maar even zo te zeggen) dat je daarmee een team van 6 mensen in dienst hebt?

Wat een prachtverhaal is dit! Het verhaal van LoveIbiza.nl.

Mag ik jou voorstellen aan Esther Driessen, eigenaresse van LoveIbiza.nl.

Esther Driessen - LoveIbiza - Ibiza ondernemer

In 2012 gestart met de ‘Hairties’. Dat zijn vrolijke armbandjes die je ook als haarelastiekje kan gebruiken. Deze elastiekjes is zij zelf gaan maken, opgeleukt met een knoopje, bedeltjes en kwastjes. De vraag werd steeds groter en de winkels wilden ze graag inkopen, daarmee werd het label ‘LoveIbiza’ geboren. Dat is nu een succesvol bedrijf, dat iedere maand groeit, met een team van 6 mensen.

Oké even bij het begin beginnen. Want hoe doe je dat dan dat groeien met je sieradenlabel?

Voor Esther geldt dat zij in 2012 gebruik maakte van met name Facebook, dat toen nog echt in opkomst was. En daarmee was de concurrentie op dat platform niet te vergelijken met nu. De combinatie van een vernieuwend, uniek product en de commerciële start van social media was voor LoveIbiza een gouden combinatie. Daarmee werd de groei meteen in volle vaart ingezet, gericht op zowel consumenten (b2c) als ook de winkeliers (b2b).

En dat alles vanuit passie voor printjes, accessoires, kleurencombinaties etc. Met die passie is de zoektocht naar het vinden van de juiste fabrikant en juiste stoffen geen belemmering. Ondanks dat dat ook dat niet altijd even makkelijk is.

Het rotsvaste vertrouwen en geloof in haar product maakt Esther fearless en doelgericht. Opgeven is geen optie.

En natuurlijk wordt LoveIbiza veel gekopieerd, soms gekmakend, maar als je doet wat je doet vanuit passie heb je altijd inspiratie. Daarom wordt het assortiment van LoveIbiza ieder seizoen uitgebreid met nieuwe prints, mooie kleuren, andere bedels etc.. Door te blijven bewegen blijf je copycats altijd voor.

Ibiza - LoveIbiza - Ibiza blog LoveIbiza

Als ik (Rianne) even mijn mening mag geven: dan hebben we het nog niet eens over het kwaliteitsverschil, de look en feel. Want ik kan jullie wel zeggen lieve vrienden het is zoiets als die gare nep-uggs destijds. Nothing beats the real deal…maar hé dat vind ik.

Esther heeft naast haar bedrijf ook nog haar gezin, 3 kids een druk sociaal leven en net een nieuw en volledig verbouwd huis. Veel ballen in de lucht dus. Maar het allerspannendst is nog wel de nieuwe uitdaging waar zij voor staat.

LoveIbiza is namelijk toe aan een volgende stap. Er zit zoveel potentie in dit bedrijf en er wordt nog zoveel niet benut. The tipping point waar Esther nu staat: als ze het blijft doen zoals ze het nu doet werkt ze zichzelf over de kop.

Meer strategie, zichzelf losweken van operationele taken en gaan aanboren van markten die openliggen voor LoveIbiza. Want jeetje ,wat gaat er gebeuren als zij bladen gaat benaderen, actief aan PR gaat doen, op beurzen gaat staan of actief grote retailers gaat bezoeken? Om maar eens wat te noemen.

LoveIbiza is een gouden ei, en het is doodzonde om de kansen die er liggen niet te benutten. De komende periode, na de zomer, zal Esther zich dan ook gaan beraden op wat de nieuwe koers gaat zijn. Want de omzet blijft maar groeien, de productie moet nog verder omhoog.

Hupsakee schop onder je kont en aanpakken die schatkist aan LoveIbiza-avonturen, expansie en groei.

 

Ibiza ondernemen - Ibizablogger - LoveIbiza

Dat is een prachtig proces, maar ook spannend want wat ga je tegenkomen. Maar het zou bijna een doodzonde zijn om deze sleeping giant niet wakker te kussen. LoveIbiza is ook in het buitenland verkrijgbaar maar ook daar is nog zoveel meer te bereiken en op te bouwen.

Als ik Esther vraag wat haar belangrijkste ondernemerstip is zegt ze; ‘Vier je succes’.

Durf even stil te staan en weer te bedenken hoe het begonnen is en waar je nu staat. Concreet voorbeeld: vorige week hadden we de hoogste weekomzet ooit, ’s avonds ben ik direct met mijn team uiteten gegaan om het te vieren!

Een uitdaging is het natuurlijk wel als je Ibiza in je merknaam hebt hangen. Want beperk je daarmee niet je merk? De uitdaging voor LoveIbiza is dan ook om zichzelf niet te af te laten remmen.

Ibiza is niet perse een eiland, of veren en pomponnetjes. Het is een gevoel, het heeft te maken met grenzeloosheid, vrijdenkend durven te zijn, risico’s durven te nemen en te zijn wie je bent. Authentiek en uniek. Het is een gevoel dat overal ter wereld teruggevonden kan worden, want als het in je zit neem je overal mee naartoe.

LoveIbiza - Ibizablog - Ibizablogger LoveIbiza - Ibiza ondernemen - Ibizablogger LoveIbiza - Ibiza ondernemer - Ibizablogger

Hoe leuk is het dan ook dat ik de komende periode met LoveIbiza een stuk Ibiza meeneem naar L.A. en San Francisco. Want die te gekke tas en andere accessoires is niet alleen Ibiza proof. Het heerlijke vrije Ibiza gevoel past overal!

Ik beloof plechtig dat ik af en toe wat foto’s, filmpjes of vlogs van mijn ‘IbizaDances & LoveIbiza on USA roadtrip’ met jullie zal delen.

Want, HOT NEWS: LoveIbiza & IbizaDances gaan samenwerken, op avontuur, elkaar versterken en een knal geven op die kickstarter!

Wat herken ik toch veel in het verhaal van Esther. Het knokken, op je plaat gaan maar je ook weer niet uit het veld laten slaan en doorgaan. Wat een powervrouw is dit zeg, en wat heb ik diep respect voor wat zij voor elkaar heeft weten te knokken de afgelopen jaren met haar bedrijf.

Uiteraard heb ik Esther gevraagd waarom zij met IbizaDances wil samenwerken.

(En het is heel on Hollands, maar laten we die valse bescheidenheid nou eens over onze rechterschouder gooien, want als je als ondernemer groter wil groeien is bescheidenheid niet altijd het juiste ingrediënt in je ondernemersrecept. Dus ik deel hier met een appelige glimlach op mijn gezicht vol trots met jullie haar antwoord.)

‘Ik vind dat jij met IbizaDances echt iets van je hart laat zien. Altijd eerlijk en oprecht. Jouw beelden en de verbinding met jouw volgers maakt jou echt uniek tussen al die andere Ibiza accounts’.

Hupsakee die steek ik in mijn zak, dankjewel Esther!

Oke wij, IbizaDances & LoveIbiza, gaan elkaar versterken. Of nee we gaan op avontuur samen. Want net als Esther moet ik met IbizaDances ook mijn strategie aan gaan passen want met in totaal 12.000 volgers geldt ook voor mij dat ik mijn constante proces van bewegen en innoveren in een meer strategisch jasje moet gaan gieten.

Hoe onze samenwerking er precies uit gaat zien weten we niet, maar feit is dat we beide zin hebben in deze volgende ondernemende stap. We gaan het gewoon doen en gaan in de loop van de tijd ontdekken hoe dat vorm gaat krijgen. Hoe dan ook vinden wij het allebei echt supertof om met elkaar in een zakelijk avontuur te duiken. Dichtknijpen die neus en springen, want zwemmen kunnen we dat hebben we wel bewezen.

Collaboration - Ibiza - Ibizaondernemers

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Your email address will not be published. Required fields are marked *