Mijn dieet avontuur

Mijn dieet avontuur

0

Ik ga hier nu echt met de billen bloot. En nee dit is geen pleidooi voor afvallen of slank als ideaal – just to warn you.

Nooit ben ik dik geweest, mijn vrienden zeggen dat dat komt omdat ik ook nooit stil kan zitten en gewoon veel hardloop kilometers maak.

Maarrrrr, er is natuurlijk ‘een maar’ anders zou ik hier nu geen dieet-blog zitten te typen. Vanf mijn 35e kwam er ieder jaar heel stiekem een kilo ofzo bij.

Een ongemerkte sluipdikmaker, zo’n akelig ventje  dat ‘s nachts mijn slaapkamer binnen glipt en mij in het holst van de nacht gluiperig voorziet van een extra vetlaag. Pretvet, zwembandje, romige gezelligheid nou ja je kent het wel. En dan vooral op de heupen en op de buik.

Zo stel ik me dat graag voor, want het is altijd zo fijn om iemand anders de schuld te kunnen geven. Malarky, lariekoek, apekool en dikke vette onzin natuurlijk 😉 Want ik ben nogal beweeglijk maar ik ben ook een enorme bourgondiër.

Ik hoef maar een plop te horen en ik kom naar je toe rennen om mijn wijnglas bij te vullen.

Vrienden op bezoek? Hele goede reden voor tenminste 5 soorten kaas, veel smeersels met toast, uitgebreid koken en drank…DRANK! En brood….oooooh brood, veel vers brood van de bakker met daarop geitenkaas met fenegriek (dat is dus jarenlang een serieuze verslaving geweest).

Dieet-Ibiza-wonder

En dan heb ik het nog niet gehad over mijn achterlijke gewoonte om de keren dat ik na 4 uur ‘s nachts nog in een stad loop, persé ‘iets van Kebab ofzo’ te moeten gaan nassen.

Geen zorgwekkende vreetbuien, overmatig vet- of suikergebruik of andere gekke dingen maar wel, en daar komtie; ACHTELOOS ETEN.  Vandaar dus dat pretvet.

Dus hupsakee voor het eerst van mijn leven ging ik op dieet. En hoewel ik een absolute dieet-maagd was wist ik een ding zeker: geen crashdieet of shakes etc. Omdat dat nou eenmaal niet voor de lange termijn vol te houden is. En ik de afgevallen kilo’s graag eraf hou door geleerd te hebben om mijn eetpatroon aan te passen.

Nou daar ging ik dan met een dieet waarin ik, in een app, alles bijhoud wat ik eet. Er zijn er enorm veel (gratis) te vinden in je app store. Sommige werken met calorieën, die van mij met punten.

Aangezien ik bij de start al een gezond gewicht had, maar wel pretvet remember?, kreeg ik het laagst aantal punten om te mogen consumeren, namelijk 23. Dat aantal zegt je natuurlijk niets, maar om je even een indruk te geven: een boterham met geitenkaas is 6 punten en een avocado is 11 punten.

Vroegah telde ik mijn zakgeld terug naar het aantal zwart-en-wit-staafjes dat ik kon kopen. Nu tel ik in het weekend terug naar het aantal glazen wijn dat ik mag drinken.

3 punten lieve mensen, een glas droge witte wijn of bubbles is 3 punten. En ik weet niet hoe het met jou zit maar 1 glas wijn is net zoiets als 1 borrelnootje…voor mij dan.

Je ziet al; ik leer ontzettend veel bij, ik kan zelfs zo nu en dan nee zeggen tegen nog een glas wijn.

dieet-ibiza-wonder

 

En er is nog iets dat ik geleerd heb: Als je niet te dik bent maar wel wat af wil vallen, krijg je semi-complimeteus van alles naar je hoofd geslingerd zoals: ‘Ach doe normaal olijfje‘, ‘mager ding, daar word je lelijk van als je afvalt hoor!

Terwijl ik het nooit in mijn hoofd zou halen om tegen diezelfde mensen te roepen dat ze die bitterbal beter kunnen laten liggen en het niet verkeerd zou zijn ook wat kilo’s af te vallen. Kwam ook nooit eerder in mijn hoofd op, maar het voelt zo gek om zo aangesproken te worden nu ik wat gezonder wil leven. Terwijl juist de mensen die dat doen vaak te zwaar zijn. En daar heb ik dus nooit een mening over gehad, totdat ze mij in de ‘skinny-bitch’ hoek probeerden te duwen.

Ach ik het laat het maar over me heen komen maar een bizarre eye-openener is het wel.

Oooh en over mijn Twijgje-lijf, en nu mag je naar hartelust met me mee lachen: ik heb gewoon maat 38, heb flinke bil en volgens mijn moeder ‘volle benen’. En nog een kilo of twee teveel aan vetrolletjes. En dan vind ik het prima, geen perfectie maar wel lekkerder in mijn vel zitten, dattum.

De afgelopen 2 maanden ben ik ongeveer 6 kilo afgevallen. Het gaat niet hard maar dat hoeft ook niet, blij word ik er wel van. Nog steeds draag ik dezelfde spijkerbroeken maar nu zonder dat ze striemen in mijn buik.

Het geheim van afvallen? Dat is er niet! Gewoon inzicht houden in wat je eet, en bewuste keuzes maken.

Achteloos eten is sowieso kneiter zonde. Genieten van wat je eet en soms, bij een feestje of tijdens uit eten, een keer helemaal losgaan is helemaal niet erg. En ik herhaal: vooral genieten van wat je eet. Ik kan als een kind met een nieuwe tamagotchi verliefd staren naar een boterham met pindakaas. En dan die bam met mes en vork in stukkies snijden en heeeeel lang van genieten. Diëten is op z’n tijd gewoon groots genieten, van iets wat ik vroeger gedachteloos naar binnen zat te bunkeren.

Ooooh en deze week vond ik achter in mijn kast een paar superkekke korte zomerbroekies. Die had ik al een paar jaar niet meer aangehad omdat ze zo strak gespannen om mijn togus zaten, dat ik bang was dat bang was dat de spanning op de stof sterker zou zijn dan de kwaliteit van die stof.  Ik deed ze aan en nu ze zitten een soort van flodderig, losjes, nonchalant relaxed zeg maar.

Wat een genot, ik denk dat ik binnenkort nog een paar ‘achter uit de kast-pareltjes’ ga opzoeken, want gelukkig dat je daar van wordt joh!

Steeds vaker en langer ben ik op Ibiza te vinden en dat vraagt vaak om korte broeken, dunne shirtjes en bikini’s. En man wat een bloedeerlijke smack in your face is dat. Voor mij een fijne stok achter de deur, hoewel ik juist op Ibiza het achteloos eten en drinken tot een hogere kunst heb weten te verheffen. (zo zeg je dat toch?)

Dus aan de ene kant een stok achter de deur en aan de andere kant een enome uitdaging. Maar van uitdagingen loop ik niet weg dus kom maar door Ibiza voorjaar 😉

Ibiza-dieet-wonder

Dit mijn persoonlijke verhaal waarin ik met jou deel wat mij zoal bezighoudt. Ik ben een voorstander van leven en laten leven. Doe waar jij je goed bij voelt want nogmaals dit is geen pleidooi voor afvallen of slank zijn.

Maar aarzel niet en geef vooral jouw reactie!

Besos, Rianne

Ter info: Dat blauwe stroompak op de foto kreeg ik op Ibiza, samen met een supertoffe en hele intensieve training, aangemeten door Jet de Boer van www.jetdeboer.nl, echte aanrader!

 

 

 

 

 

 

 

 

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *