Only at Ibiza: knettergekke avond!

Only at Ibiza: knettergekke avond!

0

Kijk het fijne is dat ik free-minded vriendinnetjes heb. Die niet gericht zijn op duur of luxe (hoewel ook wel fijn op zijn tijd) maar graag met mij op pad gaan om avonturen te verzamelen.

We stappen in de auto en vriendinnetje vraagt me: ‘wat gaan we eigenlijk doen?’ Geen idee zeg ik, maar we gaan naar muziek luisteren en humus & falafel eten. ‘Ok, tof’ is haar antwoord….zo ontzettend relaxed dit soort vrienden!

Als we bijna bij Chirincana zijn, want daar gaan we heen, zie ik een zandweg die stopt tot pal voor deze beachbar. En dan ontwaakt toch weer het luxekind in mij. ‘Rij dat pad maar, af dan zetten we de auto voor de deur’.

Vriendin doet dat zonder te morren, maar we komen al snel tot de ontdekking dat meerdere mensen dat bedacht hebben. En eenmaal met de auto voor de deur zien we dat het daar stampvol staat, en dat keren nauwelijks mogelijk is vanwege hoge keien langs het pad. Dat is een erg rustgevende gedachte vooral omdat het hele terras daar ramvol zit!

Toch maar draaien want er zit niets anders op. Vriendin begint nu toch een beetje te zweten. Ferm keren dan maar. Iets te enthousiast want ineens schiet de achterkant van de auto ongeveer een halve meter omhoog. Dat was dus een van die grote keien….. Ondertussen lig ik over het dashboard van het lachen en begint mijn vriendin in paniek haar raampje naar beneden te draaien en roept: ‘we moeten hier nu echt weg maar we komen terug! Zet de sangria maar was koud!’ (eigenlijk zei ze Zachria, want dat was een soort running gag geworden tussen ons).

Het fijne van een tent als Chirincana is dat je zelf het schaamrood tot achter je oren hebt, maar dat vrijwel niemand opkijkt van ons coureursgestuntel.

Afijn de auto uiteindelijk geparkeerd, vriendin plast van de spanning nog even achter een paar strobalen, en we wandelen richting het geluid.

Even een beeld; we zien een strandtent vol happy colours, publiek van het meest uiteenlopende pluimage, fijne kruidentuin geuren (pass the dutchie) en muziek die zich lastig laat omschrijven. Iets van 6 piraten die spaanse carnavalsrock spelen of zoiets. Kortom onze avond kan niet meer stuk!

Vriendin gaat aan een van de picknicktafels zitten en ik loop naar de bar voor een kan sangria. Terwijl ik sta te wachten op mijn beurt komt er een prachtige zigeunerin lool-a-like op me aflopen. Ik had al gezien dat ze wel erg enthousiast naar me aan het glimlachen was, maar ik dacht dat dat kwam omdat mn mascara uitgelopen was, mn gulp open stond of gewoon omdat haar ‘advil’ goed aangeslagen was.

Nou ja in ieder geval komt ze naast me staan, zegt helemaal niets….maar echt niks….en begint me over mijn rug te wrijven….nogal fanatiek en zonder stoppen. Ik probeer een praatje te maken maar deze zigeunerin (met blond haar inclusief bloemenbandje en blauwe ogen maar met zwartomrande ogen en zo’n hele wijde rok met geborduurde bloemen) kijkt me alleen maar aan alsof ik haar zojuist heb verteld dat ze het eeuwige leven heeft.

Als ik eindelijk aan de beurt ben bestel ik snel een kan Sangria de Cava. Die humus en falafel mag vriendinnetje zo fijn gaan halen want ik ben bang dat mijn leren jasje serieuze slijtvlekken op de rug begint te krijgen van al dat gewrijf. Ik zwaai nog even lafhartig naar mijn nieuwe bff en loop richting vriendin. Die heeft het allemaal van een afstand zitten bekijken. En besloot, in plaats van me te komen helpen, me vooral toe te lachen. Ik pluk haar bulderend onder de picknicktafel vandaan en proestend roept ze dat ze blij is dat ze net al is wezen plassen.

Wat hebben we hier een lol gehad, wat een relaxte sfeer en wat een gekke, maffe, toffe mensen lopen hier rond. Zoals die piepjonge, adembenemend mooie Nederlandse jongen die hartverwarmend zijn zelfgestookte alcohol kwam delen. Dat warm geworden in zijn rugtas hing en waarvan iedereen met het 1,5 meter lange rietje dronk. ‘Nee dank je ik heb een alcoholallergie en dan vervolgens proosten met je glas Sangria’ 😉

Of die bejaarde man in glitteronderbroek die de hele avond denkbeeldige vliegen uit de lucht stond te slaan. Wat een verhalen hebben we hier verzameld en wat een fantastische mensen ontmoet.

Een avond zonder be- of veroordelen, wat is dat toch fijn. Good vibes, wicked night, Chirincana rocks!

Ibiza-blog-Chirincana Ibiza-blog-chirincana ibiza-blog-chirincana

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Your email address will not be published. Required fields are marked *