Spaanse les op zn Jimmy’s

Spaanse les op zn Jimmy’s

0

Never too cool for school, dat was zo’n beetje mijn uitgangspunt. En het feit dat ik natuurlijk nu echt eens wat Spaans moet gaan leren want mijn leven speelt zich meer en meer af op ‘mijn Spaanse piratenrots’.

Samen met 2 vriendinnetjes ben ik dan ook op Spaanse les gegaan…maar dan anders, HEEL ANDERS. Want les van Jimmy is praktisch, grappig en laagdrempelig. Het eerste wat hij vroeg was waarom wij Spaans wilde leren en wat wij hier op Ibiza doen. En een van de eerste dingen die we dan ook leerden was uit te leggen wat onze business op het eiland is, damn kijk dat is nog eens doelgericht Spaans leren.

Zoals ik al zei, bij Jimmy is Spaanse les net even (heel) anders dan klassikaal Spaans leren. Wij zaten bij Jimmy in zijn tuin onder de bougainvillea, liepen met hem door de campo en namen kaas en crackertjes mee (dankjewel Edith!) en gingen vooral met elkaar praten. Maar vergis je niet er zat wel degelijk een systeem in de lessen van Jimmy.

Nog zo’n handigheidje die ik je kado wil doen is als je iets wil vertellen maar je weet het woord niet dan zeg je: Como se dice …. (hier wijs je iets aan of zeg je het in het engels) en Espagnol? (Hoe zeg je ….. in het Spaans?)

Ooooh en dan de non-verbale communicatie. Kijk niets ongemakkelijker dan met iemand proberen te praten in een taal die je niet echt onder de knie hebt. En waarbij je als een enorme klungel zit te zoeken naar woorden. Op het moment dat dat gebeurt, gebeurt er ook iets met je non-verbale houding….en dat maakt het allemaal nog veel ongemakkelijker. De eerste lessen kwamen we er achter dat alles wat we zeiden in het Spaans er als een vraag uitkwam. Terwijl het hier toch echt ging om een feit: Me levanté a las ocho de la mañana (ik ben om 8 uur opgestaan). Maar vanwege de onzekerheid over of het correct Spaans is kwam dat er vragend uit. Wat natuurlijk supersuf is want op dat moment vraag ik of ik om 8 uur ben opgestaan.

Nou ja ik kan nog wel even doorgaan met Jimmy aan te prijzen maar kijk vooral even op zijn website als je interesse hebt, en nee hier krijg ik geen geld voor 😉 www.ablaibiza.com

Ik ga zeker nog terugkomen bij deze wicked teacher want van mij in een klasje zetten is nog nooit een leraar/lerares blij geworden en ik al helemaal niet. Maar Jimmy ontving ons iedere dag met een grote glimlach en na de les liepen wij weer met een grote glimlach naar onze auto, que way!

Jimmy - Valencia - Abla Ibiza

 

 

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *