Waarom die rare naam: IbizaDances?

Waarom die rare naam: IbizaDances?

1

Vaak wordt mij gevraagd waarom mijn bedrijf IbizaDances heet. Ibiza dat is logisch maar waarom Dances?

Villa Dances, dat is ons huis op Ibiza, en daar is dit  avontuur allemaal mee begonnen, en daaruit is IbizaDances.com geboren.

Ik kan me goed voorstellen dat je denkt ‘Villa Dances’? Niet echt een hele logische naam…en ja je hebt gelijk, dat is best raar. Noem het dan Villa Dance of Villa Dancing als je dan zo graag iets met dans wil doen ofzo. Ik hoor het jullie denken.

En gelijk heb je want het is best een maffe naam. Maar het heeft helemaal niets met dansen te maken.

Toen wij de kans kregen om dit huis te kopen heette het Can Mariolina….Mariolina. Ja kauw daar maar even op, woehaaa.
Niet echt ons kopje thee. En ik kreeg er meteen een beeld van luipaardprint lampjes, gesmokte gordijnen, poezenbeeldjes en een glazen salontafel met een zeemeermin bij.

Dus na een intensieve periode van verbouwen was het tijd om na te denken over een naam. En eigenlijk is dat net zoiets als het bedenken van een naam voor je eerstgeborene. Je gaat niet over een nacht ijs. Hoezo is het dan Villa Dances geworden?

Simpel, de tweede naam van onze oudste zoon is Daniël en de tweede naam van onze tweede zoon is Cesar. Kazig ik weet het.

Maar het gaat nog iets verder. Wij willen onze zoons iets meegeven van wat Ibiza voor ons betekent. Namelijk zijn wie je wil zijn. Nooit oordelen op wat iemand heeft maar hoe iemand is. Dat je met heeeeel hard werken en je dromen najagen soms je grootste wensen uit kan laten komen. En dat geluk niet zit in wat je hebt, maar juist datgene dat je hebt delen met mensen die je liefhebt.

En dat is precies wat Villa Dances voor ons als gezin doet. Plezier, mooie gesprekken en bijzondere momenten met onze dierbaren en het onbetaalbare geluk van dit te delen met vrienden en familie.

Mijn moeder van 85 komt ieder jaar naar Ibiza. Zij is de verpersoonlijking van het eiland wat mij betreft.
‘Ik mag weer naar mijn paradijsje’ zegt ze dan . En als ze bij ons op het eiland is, heeft zij haar baantjes al getrokken in het zwembad voordat wij ook nog maar wakker zijn. Een potje kaarten, een visje op de bbq, of een cappuccino op het strand. Meer heeft ze niet nodig voor compleet geluk. Zo mooi.

Anyway wat ik wil zeggen is, koester wat je hebt en koester Ibiza in al haar kleine details. Als je daar oog voor hebt kom je op de meest bijzondere plekken en ontmoet je de paradijsvogels van het eiland.

Omdat mijn bedrijf in de loop der jaren veel meer is geworden dan Ibiza tips, verhuur van auto’s en boten, is het uiteindelijk IbizaDances geworden: Beleven, wonen en ondernemen op Ibiza. Met als extra kindje de CojonesClub:  netwerkbelevenissen voor ondernemende mensen met Cojones! Locatie: Ibiza. (http://www.CojonesClub.nl)

En natuurlijk zeggen mensen mij wel eens dat het slim zou kunnen zijn mijn naam te wijzigen. Maar deze naam is het authentieke en unieke verhaal van mijn bedrijf. En ik ben retetrots dat IbizaDances in de tussentijd een sterk merk is geworden!

Ibiza-blog-villa-verhuur-villa-dancesIbiza-blog-villa-villaverhuur-villa-dancesIbiza-blog-villaverhuur-villa-dances

About author

Rianne Toussaint

IbizaDances is een Ibiza lifestyle brand. Ik deel hier alles wat ik ontdek op en over Ibiza. Van verborgen pareltjes, favorieten, bijzondere ontmoetingen, restaurants, bars, de mooiste baaitjes, blogs en nog veel meer. Ik spring overal in zolang het maken heeft met Ibiza en avontuur. Are you ready to jump in with me?

Your email address will not be published. Required fields are marked *